Σε εφαρμογή η ελεγχόμενη στάθμευση.


Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα η εφαρμογή των μέτρων της ελεγχόμενης στάθμευσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τίθενται σε πλήρη λειτουργία τα μέτρα και οι κανονισμοί που αφορούν την κάρτα κατοίκου και τους χώρους στάθμευσης στους οποίους  μπορούν να σταθμεύουν οι επισκέπτες. Η εφαρμογή των μέτρων έχει δημιουργήσει μία αισθητή αλλαγή της εικόνας, ειδικά σε σημεία τα οποία εδώ και πολύ καιρό υπέφεραν από την μακροχρόνια και χωρίς κανέναν έλεγχο στάθμευση των τροχοφόρων, κάτι που αποτέλεσε πραγματική πληγή για την ποιότητα ζωής, αλλά και την καθημερινότητα των πεζών.

Κατά τόπους σημεία, όπως από το λιμάνι μέχρι την περιοχή του λόφου της Κολόνας και από την "Παναγίτσα" μέχρι το γήπεδο μοιάζουν πολύ διαφορετικά, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί από τους κατόχους τους. Τελείως διαφορετική εικόνα και στην πλατεία που σχηματίζεται στην δεξιά πλευρά της "Παναγίτσας" που μοιάζει να έχει "αναπνεύσει". Τα μέτρα θα δοκιμαστούν στην πράξη ακόμη περισσότερο την επόμενη περίοδο, οπότε και θα φανεί η αποτελεσματικότητα τους σε "δύσκολες συνθήκες".

Η εφαρμογή των μέτρων, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε από σήμερα το πρωί ένα μόνιμο θέμα συζήτησης, καθώς πλέον επηρεάζει τη ζωή όλων. Αρκετούς κατοίκους του νησιού τους απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση, ενώ η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά για τους καταστηματάρχες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά διατηρούν καταστήματα εντός της περιοχής ελεγχόμενης στάθμευσης, να έχουν τα αντίστοιχα δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων.

Το Aegina Portal θα συνεχίσει να καταγράφει και να σας μεταφέρει τα όσα προκύπτουν από την εφαρμογή των μέτρων, αυτή την πρώτη περίοδο της λειτουργίας τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png