Επιχείρηση επείγουσας αεροδιακομιδής δύτη από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.


Επιχείρηση επείγουσας αεροδιακομιδής δύτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Η Λιμενική Αρχή ειδοποιήθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για περιστατικό δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Λαούσες. Άμεσα κινήθηκε προς το σημείο του περιστατικού ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο λιμενικοί από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ιατρός του Κέντρου Υγείας Αίγινας και οι επαγγελματίες δύτες Αντώνης και Νεκτάριος Μαλτέζος. Μετά την επιστροφή του ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους στο λιμάνι, ο δύτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος", όπου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε μονάδα της Αθήνας.

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας με ιατρούς του ΕΚΑΒ προσγειώθηκε στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Εκεί και αφού είχε προηγηθεί στο Κέντρο Υγείας η διαδικασία της σταθεροποίησης του, ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" μετέφερε τον δύτη συνοδεία ιατρού του Κέντρου Υγείας. Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής διασφαλίστηκαν οι συνθήκες για την ασφαλή προσγείωση και την απογείωση του ελικοπτέρου, καθώς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι ήταν σε εξέλιξη διαδικασία αποβίβασης οχημάτων και επιβατών από πλοίο της γραμμής.
 
Να σημειώσουμε ότι στο σημείο του συμβάντος κινήθηκε και το σκάφος 601 του Λιμενικού Σώματος το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμάνι της Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Κέντρο Υγείας Αίγινας υπήρχε σε εξέλιξη και δεύτερο επείγον περιστατικό σε άλλη περιοχή του νησιού. ΄Έτσι, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του ασθενοφόρου του Νοσοκομείου.

[upd] Από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: "Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι 23χρονος, ο οποίος διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία στη θαλάσσια περιοχή ν. Λαγουσών βόρεια ν. Αίγινας με ένα ακόμα άτομο, βρίσκεται σε Τ/Χ σκάφος και χρήζει μεταφοράς σε πλησιέστερη υγειονομική μονάδα περίθαλψης.
Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσε από το λιμάνι της Αίγινας το σκάφος «ΠΑΝΤΑ» Λ.Α. 3426 συνοδεία ιατρού του Κέντρου Υγείας Αίγινας καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..
Στη συνέχεια εντοπίστηκε το ανωτέρω σκάφος και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 23χρονο, ενώ με τον κατάπλου του σκάφους «ΠΑΝΤΑ» στο λιμάνι της Αίγινας, ο ανωτέρω ασθενής διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αίγινας και στη συνέχεια με ελικόπτερο της Π.Α. , στο οποίο επέβαιναν ιατροί του ΕΚΑΒ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας."


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png