15η Πανελλήνια λαμπαδηδρομία συλλόγων και φορέων εθελοντών αιμοδοτών στην Αίγινα.


Video: Σωτήρης Μπήτρος
Για 15η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποιεί την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και αφού διατρέξει όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 22 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Αθήνα.

Χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου η Φλόγα της Αγάπης έφτασε στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
 
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από την παραλία της Αίγινας, όπου νωρίτερα έφτασε με φουσκωτό σκάφος στην Παλαιά Προβλήτα. Εκεί τη δάδα παρέλαβε ο 3ος Βαλκανιονίκης ιστιοπλόος των optimist Δημήτρης Μπήτρος, ενώ στη συνέχεια εκφωνήθηκαν σύντομες ομιλίες από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 9ης Γιορτής Φιστικιού κυρίας Καίτης Σαλπέα και της κυρίας Ανθής Γελαδάκη εκ μέρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αίγινας. Λαμπαδηδρόμοι ήταν αθλητές όλων των ηλικιών από τον Ναυτικό Όμιλο Αίγινας, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αίγινας, που ήταν και διοργανωτής, τον Ο.Α.Κ.Α, και την "Ανάβαση".
 
Η λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε στο σημείο που ξεκίνησε, στην Παλαιά Προβλήτα, αφού πρώτα οι δρομείς κάλυψαν περίπου 25 δύσκολα χιλιόμετρα περνώντας από τις περιοχές:  Άγιοι Ασώματοι, Κοντός - Άγιος Νεκτάριος, Μεσαγρός, Άγιοι, Σουβάλα, Βαθύ, Λεόντι και Κυψέλη.
 
Στην διοργάνωση, που ήταν μέρος του προγράμματος της 9ης Γιορτής Φιστικιού, συμμετείχε ο Δήμος Αίγινας και υποστήριξε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το Νοσοκομείο Αίγινας, το Κέντρο Υγείας Αίγινας και η ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png