Μετέτρεψαν σε χωματερή, τοποθεσία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στο "Μονοπάτι Πολιτισμού" 8, κοντά στην Παλαιά Χώρα.


Οργή και θυμό προκαλεί αυτό που κατέγραψε σήμερα το πρωί η κάμερα του Aegina Portal, σε μία δασική περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, στην είσοδο του μονοπατιού 8, ένα από τα 9 "Μονοπάτια Πολιτισμού" της Αίγινας.

Η περιοχή βρίσκεται περίπου μισό χιλιόμετρο μετά την είσοδο του μονοπατιού 7 στην εκκλησία του "Σταυρού" στην Παλιαχώρα. Στρώματα, βιβλία και έπιπλα, ένας μεγάλος όγκος από ξερά κλαδέματα, μπάζα, οικοδομικά υλικά, πεταμένα με ανατροπή σε μία χαράδρα και στην άκρη του δρόμου. Μία πράξη που μάλλον έγινε ξανά και ξανά με τα βιβλία να μαρτυρούν ότι η τελευταία έγινε πρόσφατα. Κάποιοι τουρίστες που περπατούσαν και συνάντησαν αυτή την άθλια εικόνα έμειναν να κοιτιούνται μεταξύ τους με απορία.

Η Αίγινα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα "Μονοπάτια Πολιτισμού" το 2015, στο οποίο έχουν ενταχθεί νησιά όπως η Πάτμος και η Σαντορίνη και άλλες μεσόγειες περιοχές όπως το Μαίναλο στην Πελοπόννησο και ο Μαραθώνας στην Αττική . Το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύει την ενδοχώρα της Αίγινας, τη  φυσική της ομορφιά σε συνδυασμό με  την ιστορία του πολιτισμού της, ενώ ταυτόχρονα, τονώνει την τοπική οικονομία επεκτείνοντας χρονικά την τουριστική περίοδο με επισκέπτες ακόμα και από το εξωτερικό.

Το σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος αναφέρει: "Η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας και τον Ελληνικό Ποδηλατικό Ορειβατικό Σύλλογο Αίγινας "Ανάβαση", υλοποιεί το πρόγραμμα "Μονοπάτια Πολιτισμού", με την επιλογή και σηματοδότηση μιας σειράς διαδρομών, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει και να προστατεύσει το πανέμορφο τοπίο με την παρθένα φύση, τα μοναδικά προϊόντα και την πλούσια ιστορική κληρονομιά".

Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να μετατρέψουν "το πανέμορφο τοπίο με την παρθένα φύση" την "πλούσια ιστορική κληρονομιά" όλων των κατοίκων του νησιού σε χωματερή, να αμαυρώσουν την εικόνα της Αίγινας και να καταστρέψουν το περιβάλλον.