Ανεξέλεγκτη η κατάσταση από μπάζα και ογκώδη υλικά σε δασικές περιοχές της Αγίας Μαρίνας.


Χωρίς κανέναν έλεγχο και προστασία φαίνεται ότι έχουν απομείνει τα δάση και άλλες περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλους στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε σήμερα σκηνές υποβάθμισης του περιβάλλοντος και ντροπής για όλους εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη πετούν μπάζα και κάθε είδους ογκώδη αντικείμενα. Το ρεπορτάζ έρχεται ως συνέχεια της υποβάθμισης στο Μονοπάτι Πολιτισμού 8" την προηγούμενη εβδομάδα, με σκουπίδια μπάζα και κάθε λογής άχρηστο αντικείμενο. Οι "πληγές" στα δάση του νησιού ανοίγουν η μία μετά την άλλη, ενώ σε κάποιες γνωστές περιπτώσεις δεν κλείνουν ποτέ. Υπάρχουν σημεία που καθαρίζονται μετά από κάποιο ρεπορτάζ για να ξαναδεχτούν ακόμη περισσότερα σκουπίδια μετά από λίγο καιρό.

Μπάζα, παλιά έπιπλα, κατεστραμμένα κουφώματα, παλιός εξοπλισμός από καταστήματα, προσωπικά αντικείμενα, κλαδέματα, σπασμένα τζάμια, νεκρά ζώα και η βρωμιά της σήψης ακολουθούν κάθε βήμα του ρεπορτάζ. Ακόμη και στον κεντρικό δρόμο, παρά τα όσα πέρασε το νησί το καλοκαίρι, παρά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τα στρώματα πετάχθηκαν και πάλι αφειδώς. Στο ρεπορτάζ η κατάσταση που επικρατεί στην άκρη του δρόμου από τα μπάζα μετά το "Μαρίζα", αλλά ακόμη περισσότερο στην δασική περιοχή του Αγίου Νικολάου, αφήνουν άφωνους ακόμη και τους καλά μυημένους σε τέτοια ρεπορτάζ και κυρίως γιατί θα περίμενε κανείς ότι σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σταθερές μεγάλης υπεραξίας όπως το περιβάλλον θα απολάμβαναν την προστασία των πολιτών και των φορέων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png