Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αίγινας για τα καιρικά φαινόμενα. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό.


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αίγινα για τα καιρικά φαινόμενα του επόμενου 48ωρου. Ο αντιδήμαρχος, επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς έχει προχωρήσει σε έναν γενικότερο συντονισμό που αφορά τη συνεργασία της ΔΕΗ, του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, του Αστυνομικού Τμήματος, του Λιμεναρχείου, την υπηρεσία οδοποιίας του Δήμου, αλλά και επαγγελματιών που διαθέτουν σκαπτικά μηχανήματα τα οποία θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, τοποθετήθηκε μεγάλη ποσότητα σάκων με άμμο στο κτήριο του ΕΠΑΛ, προκειμένου να αποτραπεί κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο για τα ρέματα για τα οποία ενημερώθηκε ότι έχουν καθαριστεί και σημείωσε ότι ο ίδιος θα εποπτεύει τις περιοχές που συνήθως παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Στο video μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ του Aegina Portal από την χθεσινοβραδινή βροχόπτωση και σήμερα το πρωί στο ρέμα της Σκοτεινής και στις εκβολές του Βιρού στον Μαραθώνα.

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

•   Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

•   Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

•   Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

•    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

•    Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

•    Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

•    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png