Αρκετά, αλλά όχι μεγάλα τα προβλήματα από την χθεσινοβραδινή καταιγίδα στην Αίγινα


Σε τριάντα τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό. Στην ίδια ενημέρωση ο κύριος Μαρμαρινός θέλησε να επιστήσει την προσοχή στους κατοίκους του νησιού, καθώς σε διάφορα σημεία του νησιού υπάρχουν συγκεντρωμένες λάσπες ή νερά τις βροχής.

Από το πρωινό ρεπορτάζ του Aegina Portal σε διάφορες περιοχές του νησιού προκύπτει ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής καταιγίδας παρουσιάστηκαν αρκετά μικρού μεγέθους προβλήματα τα οποία όμως έτυχαν άμεσης διαχείρισης. Στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας στο ύψος των Βροχείων παρουσιάστηκε και πάλι μια κατολίσθηση βράχων στο δρόμο, ενώ κατά μήκος της έπεσαν πέτρες και σε ένα σημείο συγκεντρώθηκε λάσπη.

Στην περιοχή του ΕΠΑΛ ένα αυτοκίνητο είχε κολλήσει στις λάσπες, ενώ χθες το βράδυ έγινε μία διαχείριση του σημείου από σκαπτικό μηχάνημα που απομάκρυνε το μεγαλύτερο μέρος της λάσπης και τοποθετήθηκε σήμανση. Επίσης από την Πολιτική Προστασία του Δήμου είχαν τοποθετηθεί τσουβάλια για την αντιπλημμυρική του προστασία.

Πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση σε σημείο κοντά στο εκκλησάκι του Σωτήρα στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, όπου σε συγκρότημα κατοικιών πλημμύρισε υπόγειο γκαράζ. Στο video μπορείτε να δείτε τις προσπάθειες που έκανε δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας για την απάντληση των υδάτων. Επίσης μία κατοικία πλημμύρισε στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων, ενώ παρόμοιο πρόβλημα προκλήθηκε στην περιοχή του Μεριστού σε υπόγειο χώρο οικίας και σε υπόγειο χώρο επιχείρησης.
 
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, η πτώση μαντρότοιχων ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια του πρωινού ρεπορτάζ, ενώ κάτοικοι αυτών των περιοχών κάνουν λόγω για μεγάλη ένταση της βροχής κατά διαστήματα.
 
Ένα από τα σημεία, όπου ευτυχώς αντιμετωπίστηκε άμεσα μία μικρή κατολίσθηση, που θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ήταν στην περιοχή "Κόκορας" στην Κυψέλη. Εκεί κατέπεσε μέρος μαντρότοιχου πάνω στο οδόστρωμα. Η κινητοποίηση της ομάδας ιδιοκτητών με τα σκαπτικά μηχανήματα, κινητοποιήθηκε άμεσα μέσα από το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας και οι πέτρες με τα χώματα απομακρύνθηκαν στην άκρη του δρόμου.

Στην περιοχή της Καβουρόπετρας υπήρχε και πάλι το γνωστό πρόβλημα, με τη συγκέντρωση υδάτων στο οδόστρωμα, σε μικρότερο όμως βαθμό από άλλες φορές. Λάσπες και μικρή συγκέντρωση υδάτων υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του παραλιακού δρόμου.

Αυτή την ώρα, στους δρόμους της Αίγινας κάνουν εργασίες αποκατάστασης δύο συνεργεία του δήμου, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν και ιδιώτες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png