Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, λόγω των θυελλωδών ανέμων.


Η αγανάκτηση και η οργή ήταν τα συναισθήματα των κατοίκων του νησιού, που έπρεπε να ταξιδέψουν σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Αίγινας ή να επιστρέψουν από το λιμάνι του Πειραιά. Όσοι επιβάτες βρέθηκαν στην προβλήτα του "λευκού φανού" έπρεπε να βραχούν, τουλάχιστον, μέχρι τον αστράγαλο, για να μπουν ή να βγουν από το επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο. Κι αυτό συνέπεια των πολλών μποφόρ που πνέουν από το πρωί και του ισχυρού κυματισμού που έχει δημιουργηθεί στη μεγάλη προβλήτα της Αίγινας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας ή ένταση του ανέμου έφτασε στα 66 km/h (ήταν η μέγιστη ταχύτητα της ημέρας) στις 13:08 το μεσημέρι, δηλαδή οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις καθώς ξεπέρασαν τα 7 μποφόρ. Ήταν η ώρα που το οχηματαγωγό Απόλλων Ελλάς έφτανε στο λιμάνι. Ο κυβερνήτης το πλοίου με επιδέξιους χειρισμούς, κατάφερε να προσεγγίσει την προβλήτα, όπου ο κυματισμός ήταν εντονότατος και αποβίβασε με ασφάλεια οχήματα και επιβάτες. Η κατάσταση γνώριμη για τους περισσότερους, με το θαλασσινό νερό να ανεβαίνει από την μία πλευρά της προβλήτας και να βγαίνει από την άλλη.

Δυστυχώς, η έλλειψη λιμανιού ταλαιπωρεί για μία ακόμη φορά τους κατοίκους του νησιού. Κάποιοι μεγάλοι σε ηλικία επιβάτες παρέμειναν κοντά στα εκδοτήρια, όπου το έδαφος ήταν στεγνό, αποφασίζοντας να μην ταξιδέψουν. Κάποιοι άλλοι αναλογιζόμενοι την δουλειά που είχαν έσφιξαν τα δόντια και προχώρησαν στην θαλασσοδαρμένη προβλήτα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png