Σύλλογος Φίλων Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Τακτική γενική συνέλευση.

 
Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνέλευσης ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. από την Γ.Γ. του Συλλόγου από την Νομική Μιχαλοπούλου, οικονομικός απολογισμός - ισολογισμός, οικονομική έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση των πεπραγμένων και του απολογισμού - ισολογισμού, καθώς και συζήτηση με προτάσεις προτάσεις και ερωτήσεις των μελών του συλλόγου.

Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του προέδρου, του 27χρονου πια συλλόγου, κυρίου Κώστα Γαλάνη, καθώς όπως εξήγησε υπάρχουν μία σειρά προβλημάτων που πρέπει να λυθούν. Επισήμανε ότι ήλπιζε σε αυτή την γενική συνέλευση να παρευρίσκονται αρμόδιοι για να τα ακούσουν.  Ο κύριος Γαλάνης έκανε μία ιστορική αναφορά στο ξεκίνημα αυτού του συλλόγου, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρχε ούτε κτήριο, ούτε μουσείο. "Ξεκινήσαμε χωρίς πόρους, κρατική ή δημοτική βοήθεια, όμως κατορθώσαμε και διαμορφώσαμε τελικά, σιγά - σιγά το παρόν μουσείο. Μόνοι μας, εμείς εδώ που βρισκόμαστε και τα άλλα μέλη του μουσείου, κατορθώσαμε, μέσα σε αυτά τα χρόνια που είναι μεν πολλά, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν υπήρχε βοήθεια από κανέναν, είναι πολύ ουσιαστικά χρόνια, που βοηθήσανε να κάνουμε αυτό το κτήριο, που σήμερα όλοι παινεύονται ότι είναι δικό τους. Μπράβο τους, τα καταφέρανε", είπε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θετικές κριτικές που έχει αποσπάσει το μουσείο από ειδικούς, τόσο για το πλήθος, όσο και για την ποιότητα των εκθεμάτων του. Ωστόσο το κτήριο χρειάζεται σοβαρές επισκευές, ο σύλλογος το τελευταίο διάστημα επιδιόρθωσε και στεγανοποίησε την στέγη. Είπε ότι μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί η υπόσχεση της ΚΕΔΑ και του δήμου για την αντικατάσταση των πορτών και των παραθύρων που είναι έτοιμα να πέσουν. Επίσης, χρειάζονται οικοδομικές εργασίες σε κάποια από τα δωμάτια. Τα χρήματα που απαιτούνται δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα διαθέσει ο σύλλογος. Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε ότι ο σύλλογος θα βοηθήσει και πάλι με όποιον τρόπο μπορεί.

Σε άλλο σημείο εξήρε την αφιλοκερδή βοήθεια των μελών του συλλόγου για την καταγραφή και ταξινόμηση των αντικειμένων, που πληρεί αυστηρά κριτήρια. Η καταγραφή περιλαμβάνει μέτρηση, δημιουργία καρτέλας με φωτογραφία κτλ. Συνολικά μέχρι τα μέσα του 2016 είχαν καταγραφεί με αυτόν τον τρόπο 1.652 εκθέματα και υπάρχουν πολλά ακόμη, τα οποία απαιτούν πολύ εργασία.
 
Για το ζήτημα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο μουσείο ο κύριος Κώστας Γαλάνης είπε: "Έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, σηκώσει ψηλά τα χέρια στο θέμα των εκδηλώσεων του μουσείου, που αποφασίζει πια η ΚΕΔΑ και όχι εμείς για την διάθεση της αίθουσας. Το κακό είναι, το δυστύχημα είναι ότι την κριτική των εκδηλώσεων αυτών την δεχόμαστε εμείς, σαν υπεύθυνοι υποτίθεται των εκδηλώσεων στο μουσείο και δεν είμαστε εμείς", μάλιστα ο κύριος Γαλάνης εξέφρασε την πικρία του για την ΚΕΔΑ και τον δήμο καθώς όπως είπε: "Την τελευταία φορά που τους πήρα και τους είπα ότι θα κάνουμε την γενική συνέλευση, η γραμματέας της ΚΕΔΑ μου απαίτησε να κάνω αίτηση παραχώρησης της αιθούσης. Αρνήθηκε και είπα το θεωρώ απαράδεκτο, εμείς να κάνουμε αίτηση και να ζητάμε από την ΚΕΔΑ να μας επιτρέψει να κάνουμε γενική συνέλευση. Για να μην εντείνω την κατάσταση παρακάλεσα την κυρία Μιχαλοπούλου και έκανε ένα γράμμα προς την ΚΕΔΑ που καλούσε, χωρίς να ζητάει τους ανθρώπους να παραστούν στη γενική συνέλευση. Δεν ζήτησα την αίθουσα διότι το θεωρώ μειωτικό για όλους μας να κάνουμε κάτι τέτοιο".
 
Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η αίθουσα μετά από εκδηλώσεις και τόνισε ότι τρεις φορές, με δικά του χρήματα ο σύλλογος την έβαψε. Ο κύριος Κώστας Γαλάνης παρουσίασε τα σχέδια του συλλόγου για την πραγματοποίηση πολλών ποιοτικών εκδηλώσεων την ερχόμενη χρονιά και άλλα θέματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png