Έρχεται η εκπομπή "Εκτενώς" με τους Κωνσταντίνο Βογιατζή και Σαράντη Ευσταθόπουλο.


Μία καινούργια πραγματικότητα στην ενημέρωση του νησιού φιλοδοξεί να δημιουργήσει η νέα σειρά εκπομπών του Aegina Portal με τίτλο "Εκτενώς". Πίσω από την υλοποίηση αυτής της ιδέας βρίσκεται η ομάδα του "Εκτενώς", ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Βογιατζή και Σαράντη Ευσταθόπουλο. Οι ίδιοι περιγράφουν τους στόχους της εμπομπής: "Με δύο λόγια, το "εκτενώς" εισάγει κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα των τοπικών ειδησεογραφικών sites ανά την επικράτεια: την έρευνα. Έχοντας την έρευνα ως πρωταρχικό μας σημείο αναφοράς, θα προσπαθούμε κάθε φορά να παρουσιάζουμε τα θέματα που επιλέγουμε με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την σοβαρότητα.

Μέσα στα πλαίσια της έρευνας μας θα βρεθούμε σε σταυροδρόμι και θα είμαστε μάρτυρες σε διχογνωμίες και έριδες. Άλλωστε, αυτό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι  κάθε κοινωνίας, ανεξαρτήτου μεγέθους, στην οποία ζουν άνθρωποι διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων, διαφορετικής κομματικής και παραταξιακής  προέλευσης και διαφορετικών ιδεωδών. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα λειτουργούμε ως καταγραφείς ειδήσεων και όχι μεροληπτικά υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Δεν θέλουμε να χωρίσουμε τους συντοπίτες μας. Θέλουμε όμως με τα ρεπορτάζ μας να τους ενημερώσουμε πολύπλευρα  ώστε να έχουν πάντα μια σφαιρική και εμπεριστατωμένη άποψη για τα θέματα που θα επιλέγουμε.

Εδώ λοιπόν έρχεται και ο δικός σας ρόλος. Σε κάθε μας θέμα αποζητάμε τα σχόλια σας και –κυρίως- τις παρατηρήσεις σας. Μη διστάζετε άλλωστε να επικοινωνείτε μαζί μας και να μας προτείνετε θέματα που θα θέλατε να δείτε να παρουσιάζονται, να μας καταγγέλλετε ότι σας ενοχλεί και να μας εκθέτεται τους προβληματισμούς σας για την Αίγινα, εκτενώς.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν «εκτενώς» τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νησί μας, τις ιστορίες απλών ή διάσημων ανθρώπων, την τοπική μας ιστορία, τα δημοτικά δρώμενα, τη λαογραφία του τόπου μας και οτιδήποτε άλλο μας απασχολεί, μας προβληματίζει, μας ενοχλεί."


Ο Κωνσταντίνος Βογιατζής γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αίγινα. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακών στις Οικονομικές Επιστήμες (2004) και στο Μάνατζμεντ (2006) από το Πανεπιστήμιο Aix - Marseille III (Γαλλία). Κατά τη δεύτερη μεταπτυχιακή του διατριβή ασχολήθηκε με την οικονομική επίδραση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στην τοπική και εγχώρια οικονομία. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι διεθνείς γεωπολιτικές σχέσεις και η μεταολυμπιακή αξιοποίηση. Το 2005, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, εργάστηκε στο Εμπορικό Τμήμα της ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη. Σήμερα εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής σε ιδιωτική τράπεζα. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.


Ο Σαράντης Ευσταθόπουλος, γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στην Αίγινα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Πολιτικές Επιστήμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το London School of Economics του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών σπουδών του ασχολήθηκε με την δημοσιογραφική έρευνα, κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Οι ερευνητικές του ανησυχίες έχουν ως επίκεντρο την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις και την τέχνη. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η εκπομπή "Εκτενώς" είναι παραγωγή του Aegina Portal και θα μεταδίδεται κάθε δεκαπέντε ημέρες μέσα από το Aegina Portal TV το οποίο και αυτό σύντομα θα αλλάξει μορφή. Τα γυρίσματα έχουν γίνει τόσο σε εξωτερικούς χώρους, όσο και studio, ενώ πολύτιμος, επιτελικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι η εταιρεία ΗχοΟπτική. Η ομάδα του "Εκτενώς" έχει τη δική της ιστοσελίδα στον κόμβο του Aegina Portal στη διεύθυνση ektenos.aeginaportal.gr μέσα από την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους συντελεστές της εκπομπής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png