H Δοξολογία για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.


Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας, δοξολογία για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Μετά το τέλος της δοξολογίας, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζη μίλησε την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια και παρέθεσε τα ιστορικά στοιχεία των πρώτων στιγμών του Ελληνικού Κράτους.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η ιστορικός κυρία Ελένη Σταμπόγλη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Καποδίστρια. Την δοξολογία παρακολούθησαν μέλη της διοίκησης του Δήμου Αίγινας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, σημαιοφόροι και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του νησιού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Την δοξολογία παρακολούθησαν ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι βουλευτές της περιφέρειάς μας, του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη και της ΝΔ κύριος Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας Αιγαίου και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. κύριος Σπύρος Σπυρίδων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png