Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα και απονομή διπλωμάτων από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΚΔΒΜ Παυλινέρη Στέλλα.


Στον κατάμεστο από γονείς και συγγενείς των μαθητών, χώρο του κινηματογράφου "Τιτίνα" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η καθιερωμένη εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ΔΒΜ Παυλινέρη Στέλλα. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης προβολή ταινίας και την απονομή των διπλωμάτων DELF SORBONNE  CAMBRIDGE ESB στους επιτυχόντες μαθητές του κέντρου. Ακολούθησε παρουσίαση της συνεργασίας του Κέντρου από εκπρόσωπο της Language Cert και προβολή γαλλικής ταινίας.

Την εκδήλωση προλόγισε η κυρία Στέλλα Παυλινέρη, η οποία ανακοίνωσε την συμμετοχή του κέντρου στο SOS4LOVE Project, που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο στην Σύνοδο Ειρήνης της Γενεύης (Geneva Peace Week) και στόχος του είναι να προωθήσει τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η δράση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Παυλινέρη Στέλλα αφορά στην ποιοτική εκπαίδευση (no 4) τις λιγότερες ανισότητες (no 10) και συνεργασία για τους στόχους (no17). Η κυρία Παυλινέρη σημείωσε ότι μία από τις δράσεις αφορά στο "βιβλίο - diary" των μαθητών με τίτλο "One book - one dream, one world" που θα ταξιδέψει σε 35 χώρες του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό οι μαθητές του κάθε σχολείου θα εκφράζονται στα αγγλικά, με σκέψεις, ευχές, ποιήματα, ζωγραφική σε αυτά τα ζητήματα. "Είμαι συγκινημένη που η Αίγινα θα είναι no 1 σταθμός του συγκεκριμένου project. Ήδη δούλεψα πιλοτικά σε κάποια τμήματα ένα θέμα που είχε να κάνει με το στόχο "'λιγότερες ανισότητες", με τίτλο "Ι have α dream" του Martin Luther King και ενθουσιάστηκα με την συμμέτοχη, άλλα και το ενδιαφέρον των παιδιών", είπε και συμπλήρωσε ότι: "Είναι έτσι δια μορφωμένο το σχολείο μας, που μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε ψηφιακά και να δουλεύουμε με άλλα σχολεία. Αυτό έχει σημασία για έμενα να δουν οι μαθητές μου τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο πέρα από το τόπο που ζουν άλλα και πως όλοι μαζί δουλεύουμε για να βρούμε λύσεις. O σκοπός αυτού του project είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά άλλα και εμάς τους ίδιους να εξελιχθούμε!".
Τέλος, οι επιτυχόντες του proficiency του Cambridge ευχαρίστησαν την επί δωδεκαετίας συνεργάτιδα του Κέντρου κυρία Maggie Chandler.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png