Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης, για την επιτυχημένη δοκιμή μεταφοράς νερού στην Αφαία.


Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεταφορά μέσω του δικτύου των λεγόμενων "χερσαίων έργων", η μεταφορά 200 κυβικών νερού από την νέα μεγάλη δεξαμενή του Λεοντίου, στην δεξαμενή της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για μία στιγμή που έχει την δική της ιστορικότητα, μια επιτυχημένη δοκιμή που καταδεικνύει ότι ένα μεγάλο έργο, ένα πραγματικό έργο υποδομής λειτουργεί θα βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων του νησιού. Δύο ημέρες πριν το Aegina Portal δημοσίευσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής με την οποία η επιτροπή εισηγείται την έγκριση παράτασης του έργου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Ο Μανώλης Λεούσης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal






Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Μανώλης Λεούσης, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal περιγράφοντας τον τρόπο που έγινε η δοκιμή και όλη την σχετική ενημέρωση που έχει ως πρόεδρος της Κοινότητας. Θέλησε επίσης να ενημερώσει του κατοίκους των περιοχών του Μεσαγρού, της Αγίας Μαρίνας και της Βαγίας για την ποιότητα του νερού μετά την παραλαβή του έργου, ότι από την δεξαμενή της Αφαίας θα παίρνει νερό η Βαγία, ο Μεσαγρός και η μισή Αγία Μαρίνα, δηλαδή οι περιοχές, "δηλαδή οι περιοχές που έχουν το χειρότερο νερό τα τελευταία χρόνια και όταν λέω το χειρότερο νερό εννοώ 8.000 αγωγιμότητα. Γιατί η μισή Αγία Μαρίνα, η κάτω μεριά της Αγίας Μαρίνας και οι Άλωνες, τροφοδοτούνται από καλύτερες γεωτρήσεις όπως είναι των Αλώνων και του Αγίου Νικολάου και έχουν καλύτερο νερό, δηλαδή έχουν γύρω στις 4.000 αγωγιμότητα. Δεν είναι τόσο χάλια όσο του Μεσαγρού και της Βαγίας", είπε ο κύριος Λεούσης και συμπλήρωσε ότι ο Μεσαγρός έχει ήδη καλύτερο νερό καθώς εδώ και δύο μήνες έχει καταργηθεί η γεώτρηση των νταμαριών.

Τέλος ο κύριος Λεούσης αναφέρθηκε σε μία προσπάθεια που γίνεται από την Δημοτική Κοινότητα Βαθέος, στην οποία οι Δημοτικές Κοινότητες Μεσαγρού και Κυψέλης συνδράμουν με την συλλογή υπογραφών, προκειμένου να γίνει εφικτή η δρομολόγηση ενός πλοίου στην γραμμή Πειραιάς - Σουβάλα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png