Μεγάλη πτώση από πέτρες και βράχια τα ξημερώματα στον παραλιακό Αίγινας - Πέρδικας. Έντονη ανησυχία για την επικινδυνότητα της κατάστασης.


Λίγο μετά τις 2 χθες τα ξημερώματα στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της περιοχής των Βροχείων, παρατηρήθηκε μεγάλη πτώση βράχων. Δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του Aegina Portal, αλλά και η ανησυχία του αντιδημάρχου κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού για την επικινδυνότητα της κατάστασης, καθώς λίγες ημέρες πριν μία μικρότερες έντασης και έκτασης κατολίσθηση σήμανε τον "κώδωνα του κινδύνου". Άλλωστε, το ίδιο θέμα αποτελεί συχνό ρεπορτάζ του Aegina Portal τουλάχιστον στα τελευταία 8-9 χρόνια. Ωστόσο η χθεσινοβραδυνή κατολίσθηση σε τίποτα δεν θύμιζε τα όσα έχουν συμβεί μέχρι αυτή τη στιγμή, καθώς τα βράχια ήταν μεγαλύτερα, κατέλαβαν μεγάλη έκταση στο οδόστρωμα και το χειρότερο έπεσαν με σφοδρότητα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό.






Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μία κίτρινη μεταλλική πινακίδα του Δήμου, που είχε τοποθετηθεί στην εσωτερική πλευρά του δρόμου, μετά από την τελευταία κατολίσθηση βράχων στις 9 Φεβρουαρίου, βρέθηκε μετά την χθεσινή κατολίσθηση κατακρημνισμένη και τσακισμένη στην πλευρά της θάλασσας.
 
Το χρονικό του συμβάντος: Στις 2:20 τα ξημερώματα χθες, ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός ενημερώθηκε από όργανο του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχε γίνει κατολίσθηση και ο δρόμος αποκλείστηκε. Η Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου αντέδρασε άμεσα. Ο δρόμος καθαρίστηκε από τις πέτρες και κάποια μικρά σε μέγεθος βράχια, από σκαπτικό της υπηρεσίας. Ο κύριος Μαρμαρινός ζήτησε από τα όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας που βρίσκονταν στο σημείο του συμβάντος να παραμείνουν εκεί για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Νωρίς το πρωί υπάλληλοι της οδοποιίας του Δήμου καθάρισαν και σήμαναν το δρόμο με κώνους.

Ο κύριος Μαρμαρινός στρέφεται στην άμεση τοποθέτηση ενός ειδικού υφάσματος, όμως επισημαίνει ότι πρέπει εκεί να γίνει έργο. Μάλιστα για το σκοπό αυτό είχε τηλεφωνική επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Επίσης, νωρίς το πρωί υπήρχε συνεργασία του κυρίου Μαρμαρινού και του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη για το θέμα. Αποφασίστηκε και στάλθηκε επείγον έγγραφο ζητώντας δίκτυα προστασίας.
 
Σε κάθε περίπτωση όσοι διέρχονται το συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού θα πρέπει να το κάνουν με αυξημένη προσοχή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png