Aegina Light Cube. Ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές.


Το κεντρικό πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Aegina Light Cube, έκανε σήμερα την πρώτη του εμφάνιση ως demo στην παραλία της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα στην Παλιά Προβλήτα. Πρόκειται για ένα project το οποίο το είχαμε παρουσιάσει από το Aegina Portal και αφορά το σχεδιασμό μίας υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας. Εδώ βέβαια σταματά η ομοιότητα με ότι άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα στο νησί, καθώς το Aegina Light Cube βασίζεται από τη μία σε ένα πολύ ισχυρό concept, ενώ από την άλλη οι εκθέτες που συμμετέχουν σε αυτή είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους μόδας στην Ελλάδα και οι οποίοι θα συμμετέχουν τόσο με τα έργα τους, όσο και με τη φυσική τους παρουσία. Φωτογράφοι, επώνυμοι εικονιζόμενοι, γνωστοί καλλιτέχνες και media θα δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο λιμάνι της Αίγινας την ημέρα των εγκαινίων.  Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 17 Ιουλίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.


Φυσικά ένα τόσο μεγάλο γεγονός χρειάζεται και την ανάλογη προετοιμασία. Έτσι σήμερα στην Παλιά Προβλήτα, ο Δημήτρης Βλάικος, ένας εκ των δημιουργών της έκθεσης, μαζί με τη βοήθεια του Φώτη Πούντου αντιπροέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, έστησαν τον πρώτο κύβο, με σκοπό να δουν την λειτουργία του, το φωτισμό του, να διαπιστώσουν που χρειάζονται βελτιώσεις και πάνω από όλα να δουν τις πρώτες τέσσερεις τυπωμένες εικόνες. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Ο πρώτος κύβος, αν και σε αυτή την φάση ημιτελής (αύριο θα σχηματιστούν και οι τέσσερεις πλευρές του) προσέλκυσε άμεσα το ενδιαφέρον του κόσμου που πλησίασε, έδειξε ενδιαφέρον, έκανε ερωτήσεις και φωτογραφήθηκε δίπλα στις μεγάλες εικόνες.



Ο Δημήτρης Βλάιος, ο Δημήτρης Μακαρατζής, art director που περιοδικού Max και ο Ντίνος Κρεούζης web developer είναι η επιτροπή που τρέχει το project, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας και με την βοήθεια του Φώτη Πούντου από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων. Όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, οπότε και το νησί θα ζήσει ένα μεγάλο γεγονός στην καρδιά του καλοκαιριού. Η επιτροπή του Aegina Light Cube ξεπέρασε με σκληρή δουλειά τις δυσκολίες που συνάντησε τους πέντε τελευταίους μήνες, εν μέσω οικονομικής κρίσης μπόρεσε και βγήκε χορηγούς που θα στηρίξουν την μεγάλη φωτογραφική έκθεση. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της έκθεσης η εθελοντική εργασία είναι απαρατήρητη. Για όσους το αποφασίσουν η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Το Aegina Portal είναι χορηγός επικοινωνίας του Aegina Light Cube.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png