Ο Παναγιώτης Χατζηπέρος για το έργο της Σκοτεινής: "Στόχος μας είναι το Πάσχα να λειτουργήσει".


Ένα έργο που γνώρισε πολλές καθυστερήσεις μέχρι την έναρξή του ακριβώς έναν μήνα πριν, συνεχίζει ακόμη να προβληματίζει. Από την μία είναι οι κάτοικοι των περιοχών που εξυπηρετεί ο παραλιακός δρόμος Αίγινας - Πέρδικας και από την άλλη οι επαγγελματίες που φοβούνται και ήδη αντιδρούν στην πιθανότητα μίας μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωσή του. Το έργο αντιμετώπισε μία ακόμη φάση αναμονής καθώς λόγω έλλειψης της σχετικής μελέτης, στην επιφάνεια που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο οχετός αποκαλύφθηκε βαλτώδες έδαφος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή, μαζί με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Συνομίλησε με τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου και είδε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος έναν μήνα μετά.

Σε δηλώσεις του στο Aegina Portal ο κύριος Χατζηπέρος είπε ότι: "Δημιουργήθηκε καθυστέρηση λόγω του ότι βρέθηκε βαλτώδες έδαφος στο σημείο της έδρασης. Γι' αυτό ήρθαμε σήμερα εδώ με τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, σχετικά με τα υδραυλικά έργα και εγώ προσωπικά για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα. Και η λύση δόθηκε, επομένως το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ο στόχος μας είναι το Πάσχα να λειτουργήσει". Ο κύριος Χατζηπέρος αναφέρθηκε και στα άλλα έργα που τρέχουν ή πρόκειται να ξεκινήσουν, ενώ αναφέρθηκε σε νέα μελέτη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για ασφαλτικά.
 
Δηλώσεις στο Aegina Portal έκανε και ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος λίγο νωρίτερα διαπληκτίστηκε με κατοίκους της περιοχής: "Αυτό το έργο είναι ένα έργο το οποίο έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα. Τώρα ευθύνες δεν θέλω να ρίξω ούτε στην Περιφέρεια" τόνισε ότι στη μελέτη έγιναν αβλεψίες, ενώ ο Δήμος ενημερώθηκε πολύ αργότερα. "Τώρα διαπληκτιζόμαστε σε καθημερινή βάση με τους πολίτες, με την Περιφέρεια, γενικά με τις εποπτεύουσες αρχές. Η λύσης δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί. Από την μια μεριά η Κτηματική έδωσε μια αρνητική απάντηση στο να μετατοπιστεί το τμήμα του δρόμου αυτό που είναι υπό κατασκευή, η γέφυρα να μετατοπιστεί προς την παραλία. Δυστυχώς αυτό δεν εγκρίθηκε. Από την άλλη πλευρά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τις βολές όλων. Δεν είμαστε εμείς υπαίτειοι που έγινε αυτό". Τέλος ο κύριος Μούρτζης είπε ότι η σημερινή συνεργασία με τον κ. Χατζηπέρο είχε ως στόχο το έργο να ξεκινήσει και πάλι και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο. Σημείωσε ότι αυτό το έργο έχει αποκόψει το νησί, καθώς ως παράκαμψη ο δρόμος της Καποδιστρίου έχει μικρό πλάτος για να δεχθεί μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων.

"Οι διαβεβαίωσεις που έχω από τους κατασκευαστές, αλλά και τον τεχνικό της Περιφέρειας, καθώς και τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη είναι ότι μέχρι το Πάσχα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και θα κάνουμε κάποιες μικρές τροποποιήσεις ως προς την κυκλοφορία για μεγάλα φορτηγά, οι οποίες δεν θέλω να πω ποιες είναι γιατί δεν χρειάζεται να τις πω". Το τελευταίο μέρος αυτής της δήλωσης δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, αλλά ο κύριος Μούρτζης δεν θέλησε να πει περισσότερα.

Τον κύριο Μούρτζη συνόδεψαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Παναγιώτης Μαρμαρινός και Αντώνης Μούρτζης, ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ Σταμάτης Μαρμαρινός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Κώστας Γεννίτσαρης και Γιώργος Μούρτζης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης.

Πάντως, ανάμεσα σε όσους βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα της αναγκαστικής μετακινήσής τους από την παράκαμψη της Καποδιστρίου, αυξάνεται ο φόβος ότι αν ο δρόμος δεν παραδοθεί μέχρι, τουλάχιστον, την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, τα προβλήματα που θα προκύψουν θα είναι τεράστια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png