Ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου, αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες στην Αίγινα.


Πολύ γρήγορο internet θα απολαμβάνει σύντομα η Αίγινα, καθώς χορηγήθηκαν στον Όμιλο ΟΤΕ οι απαιτούμενες άδειες για την τοποθέτηση οπτικών ινών και οι εργασίες για την πρώτη φάση του έργου έχουν ήδη ξεκινήσει. Η συνεχής εξέλιξη του internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Δήμος στηρίζει την υλοποίηση του έργου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, έχει ήδη ξεκινήσει την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης του δικτύου με οπτικές ίνες, η οποία θα ολοκληρωθεί πριν τη φετινή θερινή περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό θα τοποθετηθούν συνολικά 30 νέες καμπίνες, που θα προσφέρουν πολύ γρήγορο internet VDSL έως 50 Mbps και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες στο κέντρο της Αίγινας μέχρι τις περιοχές Μαραθώνα Α’, Αγίων Ασωμάτων, Κυψέλης και Λεοντίου.

Η δεύτερη φάση του έργου περιλαμβάνει την τοποθέτηση επιπλέον 16 υπερσύγχρονων καμπινών στα Αστικά Κέντρα της Πέρδικας, της Σουβάλας, του Μεσαγρού και της Αγίας Μαρίνας και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει μετά τη χορήγηση των απαιτούμενων αδειών από τη Δημοτική Αρχή και την ολοκλήρωση του σχεδιασμού από πλευράς Ομίλου ΟΤΕ. Σταδιακά οι ταχύτητες με τις οποίες θα «τρέχει» η Αίγινα θα φτάσουν έως τα 200Mbps.

Οι ταχύτητες VDSL θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία "κατεβαίνουν" και "αποστέλλονται" εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Με επενδύσεις που έφτασαν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια και νέο επενδυτικό πλάνο ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς, ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών σε όλη την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png