Χωρίς παραλιακό Αίγινας - Πέρδικας το Πάσχα, λόγω του έργου στην εκβολή της Σκοτεινής.


Δεν θα είναι έτοιμο το έργο της εκβολής της Σκοτεινής, λίγο μετά την περιοχή του Φάρου, που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και έχει αποκόψει την κίνηση στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Πέρδικας. Αυτό προκύπτει από το σημερινό ρεπορτάζ του Aegina Portal στο σημείο του έργου. Όπως εξήγησε ο επιβλέπων μηχανικός, αυτή τη στιγμή οι εργασίες γίνονται σε 3.5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως άλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το θαλασσινό νερό αντλείται, ώστε να μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες και εφαρμόζεται μία συγκεκριμένη τεχνική για το σκοπό αυτό. Από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η θεμελίωση του έργου, κατά την οποία σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν πέτρες και γεωύφασμα και αργότερα η πλάκα. Αφού τοποθετηθεί η πλάκα η όλη διαχείριση του έργου θα είναι πολύ πιο εύκολη. Μία εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου είναι κοντά στις 20 Απριλίου, όχι όμως την περίοδο του Πάσχα, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Aegina Portal ο επιβλέπων μηχανικός.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.








Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αίγινα στις 6 Μαρτίου, είχε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι και παραθεριστές, την περίοδο του Πάσχα. Αυτός ο στόχος φαίνεται ότι δεν είναι εφικτός πλέον.

Το πρόβλημα το οποίο προκύπτει, είναι το πώς θα εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες παραθεριστές που θα έρθουν στην Αίγινα ήδη από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς ο μοναδικός δρόμος για να φτάσουν στον Μαραθώνα και την Πέρδικα είναι δια μέσου της Λεωφόρου Καποδιστρίου, που όμως έχει μικρό πλάτος και σε πολλά σημεία η άσφαλτος είναι κατεστραμμένη.

Να σημειώσουμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το οποίο έχει προγραμματίσει δράση ενημέρωσης των οδηγών για την οδική ασφάλεια, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας, προσανατολίζεται να επισημάνει στο έντυπο που θα διανείμει στους οδηγούς, τους τρόπους που πρέπει να κινηθούν και τις απαγορεύσεις που ισχύουν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png