Έλεγχοι για κράνος παντού.


Οι έλεγχοι για χρήση κράνους που αφορούν τους δικυκλιστές της Αίγινας αν και εκτείνονται κάθε καλοκαίρι, φαίνεται πια καθαρά, ότι από την στιγμή που ενισχύθηκαν σημαντικά πέρυσι το καλοκαίρι, δεν πρόκειται να εκλείψουν από τους δρόμους της Αίγινας. Το κράνος έχει γίνει πλέον το μόνιμο και απαραίτητο αξεσουάρ για του περισσότερους μοτοσικλετιστές, ενώ η χρήση του εκτός από συνήθεια έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση τους και ως ένα πραγματικό μέσο προστασίας. Βέβαια τώρα το καλοκαίρι τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Aρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα πράγματα περιπλέκονται όταν πρέπει να πάνε για μπάνιο ή για τις κυρίες που θέλουν να κατέβουν στα cafe της παραλίας, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να κυκλοφορούν στα στενά της πόλης με κράνος καθώς μειώνεται η περιφερειακή όραση και η ακοή.

Κάθε ένας από τους κατοίκους της Αίγινας συνδέει τη χρήση του κράνους ακριβώς με τις ανάγκες του. Ωστόσο αντίθετη άποψη έχει το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει το νόμο και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις. Οι έλεγχοι ή τα "μπλόκα" όπως συνηθίσαμε να τα λέμε είναι συνεχή και τώρα πια και σε σημεία που κανένας δεν υπολόγιζε ότι θα υπάρχουν. Μπορεί να είναι σε μία διασταύρωση σε μία γειτονιά, να κρατήσουν λίγα λεπτά και αργότερα να μεταφερθούν κάπου αλλού. Με αυτή την τακτική και με μαθηματική ακρίβεια, όσοι δεν φορούν κράνος αργά ή γρήγορα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν να αντιμετωπίσουν κάποιον από τους πολύ συχνούς ελέγχους της αστυνομίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png