Συνάντηση κατοίκων του Μαραθώνα με το Δήμαρχο Αίγινας.


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Παναγιώτη Κουκούλη σήμερα το πρωί είχαν οι κάτοικοι της περιοχής του Μαραθώνα, με σκοπό να του εκθέσουν τα προβλήματα που συσσωρεύονται στην περιοχή και αφορούν την καθαριότητα και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις, που θα βοηθήσουν την ποιότητα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και για τους εκατοντάδες παραθεριστές, που έχουν τα εξοχικά τους εκεί. Ένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι κάτοικοι του Μαραθώνα είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από "τη λίμνη", τα λιμνάζοντα ύδατα δηλαδή που βρίσκονται στο σημείο της επαφής με την παραλία, στο τέλος της "πρώτης πλαζ". Οι κάτοικοι δηλώνουν απόλυτα δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι δεν παίρνονται μέτρα καθαρισμού, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να υποφέρουν από κουνούπια, άλλα βλαβερά έντομα και αφόρητη δυσοσμία, ενώ εκφράζονται υποψίες ότι "η λίμνη" πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για εκροή λυμάτων. Έγινε επίσης συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της "λίμνης".

Οι κάτοικοι του Μαραθώνα επισήμαναν στο Δήμαρχο της Αίγινας κύριο Κουκούλη, κακοτεχνίες επί δευτερευόντων οδών, που λόγω της φύσης της περιοχής χρησιμοποιούνται από όλους, ζήτησαν να ασφαλτωθούν σημεία από εκσκαφές έργων επί του οδοστρώματος, που δημιουργούν κίνδυνο ατυχήματος, ενώ παράλληλα ζήτησαν την απομάκρυνση κλαδεμάτων που ασυνείδητοι άφησαν δίπλα σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης καθώς περαστικοί αποθέτουν κάθε λογής απορρίμματα στο σημείο. Παράλληλα οι κάτοικοι του Μαραθώνα ζήτησαν την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και τη δημιουργία διαβάσεων πεζών, αφού η περιοχή γύρω από τις πλαζ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό τροχοφόρων που σταθμεύουν άναρχα, ή από οχήματα που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους πεζούς.

Ανάμεσα σε άλλα οι κάτοικοι ζήτησαν τον καθαρισμό των ακτών από τα φύκια και τη διευθέτηση του ζητήματος του δρόμου προς την Παχειά Ράχη που έχει δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα στους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων. Τέλος ζητήθηκε η φωταγώγηση της παραλίας και η δημιουργία σημείων ρέμβης, θέματα που σύμφωνα με τους κατοίκους του Μαραθώνα θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Ο κύριος Κουκούλης δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα επισκεφθεί το Μαραθώνα, ώστε οι κάτοικοι να του υποδείξουν επί τόπου τα προβλήματα τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png