Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η "Γιορτή προσφοράς παραδοσιακών φυτών" στην Αίγινα.


Κάτω από έναν λαμπερό, ανοιξιάτικο ήλιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Πύργο του Μαρκέλλου η 13η Γιορτή προσφοράς παραδοσιακών φυτών, που διοργανώνει η τοπική ομάδα Πελίτι Αίγινας. Πρόκειται για μια εθελοντική δράση, που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, στο κρίσιμο ζήτημα της διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών από την μία και της ενημέρωσης του κοινού για τις μονοπωλιακές πρακτικές που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρίες. Η σημερινή δράση έρχεται ως συνέχεια του "ανοιχτού σπορείου" που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση εκτός από την ενημέρωση που γίνεται από τα μέλη της τοπικής ομάδας Πελίτι, περιελάμβανε πολύ όμορφη ζωντανή μουσική από την ορχήστρα ‘’Εστουδιαντίνα’’ της Αίγινας με παραδοσιακά τραγούδια, συμβουλές για την διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών, τη μεταφύτευση και την καλλιέργεια, παρουσίαση από μαθητές σχολείων της Αίγινας οι οποία καλλιέργησαν φυτώρια στα σχολεία του νησιού και βέβαια προσφορά των φυτών από ντόπιες ποικιλίες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png