Δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου.


Δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Αίγινας, από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Το πρόγραμμα μέχρι αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει δεκαεννέα εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις θα προστεθούν και αρκετές ακόμη από το Δήμο της Αίγινας, αλλά και άλλους φορείς του νησιού, που θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου, για να παρουσιάσουν την εκδήλωση τους.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όμως από αυτές ξεχωρίζει η "Έκθεση Σχεδίων" του Γιάννη Μόραλη που θα ανοίξει τις πύλες της στις 31 Ιουλίου και τα εγκαίνια της θα γίνουν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Υπεύθυνος της έκθεσης που είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι ο κύριος Γιώργος Χατζημιχάλης σε συνεργασία με την κυρία Ίριδα Κρητικού, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

Μπορείτε να κατεβάσετε σε ψηφιακή μορφή το πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου εδώ.

Την κυρία Ίριδα Κρητικού τη συναντούμε σε τρεις ακόμη εκδηλώσεις: την Τρίτη 4 Αυγούστου στην "Ξενάγηση στην έκθεση Γιάννη Μόραλη", την επομένη 5 Αυγούστου στην παρουσίαση του βιβλίου "Κεκτημένα εδάφη της Μνήμης του Κόσμου" και στις 19 Αυγούστου στην ομιλία με τίτλο "Η λογοτεχνία ως αποσκευή στην εικαστική δημιουργία".

Πέρυσι το καλοκαίρι οι φίλοι της τέχνης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα του Νεκτάριου Κοντοβράκη στην "Αίγινα των ζωγράφων". Φέτος ο Αιγινήτης δημιουργός θα κάνει μια ατομική έκθεση ζωγραφικής η οποία θα έχει τίτλο: "Σπουδές με νερό και χρώμα". Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Λίγο πριν, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έργα του θα εκθέσει και ο Κωνσταντίνος Γαλάρης.

Ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μία έκθεση με τίτλο "Ζωγραφίζω και μ' αρέσει" με υπεύθυνη την κυρία Νέλυ Βαρώτσου και δημιουργούς τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης. Η έκθεση θα γίνει στις 13 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα, ενώ ακολουθεί η μία ακόμη έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κόττη. Τέλος αύριο ξεκινά η "Έκθεση ζωγραφικής με μελάνια" που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μηνός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png