Με μεγάλη προσέλευση, ο παραδοσιακός Χορός της Λαμπρής στον Σταυρό της Παλιαχώρας.


Τον "Χορό της Λαμπρής", αναβίωσε και αυτή τη χρονιά ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Πρόκειται για έναν παραδοσιακό χώρο, που πραγματοποιείται στην πλατεία της εκκλησία του Σταυρού στην Παλιαχώρα. Ο ανοιξιάτικος, ηλιόλουστος καιρός βοήθησε και στην προσέλευση του κόσμου, που ήταν μεγάλη. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και συμμετείχαν στην γιορτινή εκδήλωση με το λαογραφικό χαρακτήρα.

Μεγάλη Αργία για τους Αιγινήτες σύμφωνα με την παράδοση του νησιού αυτή του Πάσχα, αλλά και των ημερών που ακολουθούσαν. Η πλατεία στην εκκλησία του Σταύρου ήταν τόπος κοινωνικών εκδηλώσεων, διασκέδασης, αλλά και σημείο από όπου ξεκινούσε η εκδήλωση της αγάπης των νέων που ήθελαν να παντρευτούν.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας. Στο παραδοσιακό γλέντι συμμετέχουν οι μουσικοί, Εικοσιπεντάκης Δημήτρης - Λίρα, ούτι και βιολί, Σώρρος Σταύρος - κιθάρα και το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού. Το γλέντι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το μεσημέρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png