Προσέκρουσε στην προβλήτα του Αγκιστρίου ο Αχαιός. Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε επιβάτες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και το νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος.


Στις 12:40 σήμερα το μεσημέρι το Ε/Γ-Ο/Γ Αχαιός προσέκρουσε στην προβλήτα στο λιμάνι του Αγκιστρίου, εκτελώντας το δρομολόγιο Πειραιάς, Αίγινα, Αγκίστρι. Από την πρόσκρουση υπήρχαν τραυματισμοί επιβατών, ευτυχώς ελαφρά. Ο αριθμός των επιβατών που τραυματίστηκαν σύμφωνα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ήταν πέντε επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ταχύπλοο με μέριμνα της εταιρίας στο λιμάνι της Αίγινας και από εκεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας υπήρξε η ενημέρωση ότι και οι επιβάτες είχαν τραυματιστεί ελαφρά και εξήλθαν. [upd] Μία εκ των επιβατών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος", όπου μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα σε ένα πλευρό και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους 48 ώρες.

Αναφορικά με τα δρομολόγια του Αχαιού αυτά θα πραγματοποιηθούν από τον Ποσειδώνα, ενώ στο Αγκίστρι θα μεταβεί ο νηογνώμονας που παρακολουθεί το πλοίο για να αποφασίσει την ελευθεροπλοΐα του.

Τέλος από την Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού δημοσιεύθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 13/04/2018 καθώς και το Σαββατοκύριακο 14/04/2018 έως 15/04/2018 τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ θα εκτελεστούν από το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ και του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΕΣΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ θα εκτελεστούν από το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ.

[upd] Για το ίδιο θέμα εξέδωσε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα: "Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του, στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου.Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με 198 επιβάτες – 13 Ι.Χ. - 1 Φ/Γ και 8 Δ/Κ.Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες του.Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε (05) επιβάτες, οι τέσσερις (04) εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κ.Υ. Αίγινας και εξήλθαν, ενώ η έτερη τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης  βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας"