Εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.


Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το τελικό πρόγραμμα ενός διήμερου εκδηλώσεων για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, που περιλαμβάνει Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κυβερνείου και περιέχει Περιήγηση στα Καποδιστριακά Κτίρια, εισηγήσεις και παρεμβάσεις των εταίρων του Δικτύου και προτάσεις για τη λειτουργία του. Τα μέλη του Δικτύου Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" αποτελούν οι πόλεις: Κέρκυρα, Αίγινα, Ναύπλιο, Αμμόχωστος και Koper Capodistria.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αίγινα για τον Ιωάννη Καποδίστρια περιλαμβάνεται ημερίδα με θέμα: "Καποδίστριας – Σπινέλι – Ευρώπη των Πολιτών" με συμμετοχή πρεσβευτών από τις χώρες: Ελβετία, Ρωσία, Γαλλία, Σλοβενία, Αυστρία, Ιταλία, Ουκρανία και εισηγήσεις από τους: Ανδρέα Κούκο, Νομικό - Ιστορικό ερευνητή – Συγγραφέα, Νικόλαο Κουρκουμέλη, Δρ. Νεώτερης Ιστορίας – Υποστράτηγο εν αποστρατεία, Βάσια Τσοκόπουλο, Ιστορικό, Αλέξη Κράου, Ιστορικό ερευνητή, Πάνο Τριγάζη, Οικονομολόγο – Ειδικευμένο στις Διεθνείς Σχέσεις, Ιωάννη Κοκκάλα, Αναπλ. Δ/ντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η ημερίδα θα γίνει στο ξενοδοχείο "Δανάη".

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αίγινας, το Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας και ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας.