Σε εφαρμογή το μέτρο πεζοδρόμησης της παραλίας κατά τις νυχτερινές ώρες.


Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι και το Σεπτέμβριο, το γνωστό μέτρο που αφορά την απαγόρευση της κίνησης των τροχοφόρων στην παραλία της Αίγινας από τις 21:00 π.μ. έως και τις 00:30 π.μ. Η εφαρμογή του ισχύει σε καθημερινή βάση και θα αλλάξει όχι μόνο τις συνήθειες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού όσο αφορά τη διέλευση τους από την παραλία, αλλά και τη λειτουργία της σε ένα χώρο περιπάτου, ξεκούρασης και αναψυχής για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Σαν prova generale, σε πλήρη λειτουργία με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τα τραπεζοκαθίσματα στο οδόστρωμα,  το μέτρο είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις την περίοδο του Πάσχα. Ωστόσο υπήρχαν κάποια προβλήματα στις περιφερειακές οδούς που ξεκινά η απαγόρευση, προβλήματα που έφερναν εκνευρισμό ειδικά σε οδηγούς που δεν είχαν ενημερωθεί, ή δεν γνώριζαν εναλλακτικές λύσεις. Καθώς οι στενοί δρόμοι στο κέντρο της Αίγινας δεν είναι ότι καλύτερο για μανούβρες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι να αποφεύγεται η κίνηση στους περιφερειακούς δρόμους κοντά στην παραλία, ειδικά όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Είναι ένας καλός τρόπος ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή φόρτιση και πιθανών όλα τα κακά επακόλουθα που προκύπτουν από αυτή.

Πάντως σήμερα το βράδυ οι οδηγοί έδειξαν να διαθέτουν τα αντανακλαστικά ώστε να προσαρμοστούν γρήγορα στις απαιτήσεις του κυκλοφοριακού μέτρου.