Στον "τελικό βηματισμό" η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Κυψέλη.


Στην τελική φάση φαίνεται ότι μπαίνει η ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδας αιμοκάθαρσης στην Κυψέλη. Το Aegina Portal επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της μονάδας, για τις ανάγκες της εκπομπής "Εκτενώς" που στο επόμενο επεισόδιο ανοίγει τον φάκελο "υγεία στην Αίγινα". Ο Κωνσταντίνος Βογιατζής, μίλησε με τον κύριο Μανώλη Λογοθέτη, ιατρό - νεφρολόγο, ο οποίος του εξήγησε θέματα που άπτονται με την λειτουργία της μονάδας αιμοκάθαρσης. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς όταν αυτή τεθεί σε λειτουργία, πολλοί κάτοικοι του νησιού, που ταξιδεύουν συχνά στον Πειραιά, θα "λυτρωθούν" τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες τους. Δεν είναι μόνο το κουραστικό πήγαινε - έλα, το οικονομικό κόστος, αλλά και ο κίνδυνος της ανθρώπινης ζωής, όταν η ένταση του ανέμου ανεβαίνει και το απόπλου απαγορεύεται.

Ο κύριος Λογοθέτης ιατρός ο ίδιος, αλλά και ιδιοκτήτης της μονάδας, είναι πολύ προσεκτικός και επιμένει να χρησιμοποιεί τη φράση "τελικός βηματισμός" και όχι τελική φάση. Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 18 μήνες, από τους οποίους πολλοί "κόλλησαν" στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των κατασκευών έχει τελειώσει και εάν όλα πάνε καλά η μονάδα είναι πιθανών να λειτουργήσει τον Ιούλιο. Περισσότερες πληροφορίες για την μονάδα αιμοκάθαρσης στην Κυψέλη μπορείτε να δείτε στο video που συνοδεύει το άρθρο.

Το πλήρες ρεπορτάζ θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες από την εκπομπή του Aegina Portal "Εκτενώς".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png