Νέα επιστολή - παρέμβαση του Νομάρχη Πειραιά προς τον Υπουργό Υγείας.


Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά, ο κύριος Γιάννης Μίχας απέστειλε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, παρουσιάζοντας του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Πειραιά. Αναφορικά με την Αίγινα το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

"Κέντρο Υγείας Αίγινας: εξυπηρετεί το νησί της Αίγινας, ένα νησί με τεράστια αναπτυξιακή προοπτική που αριθμεί περισσότερους από 20.000 κατοίκους και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το οργανόγραμμα του ΚΥ, χρήζει άμεσης αναθεώρησης, αφού συντάχθηκε με βάση τις ανάγκες του νησιού όπως ήταν διαμορφωμένες το 1986. Σήμερα λειτουργεί με μόλις 4 παθολόγους, οι οποίοι καλύπτουν τις εφημερίες όλες τις ημέρες της εβδομάδας ενώ επισκέπτονται και τα Περιφερειακά Ιατρεία στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Στο ΚΥ δεν υπάρχει καρδιολόγος αν και σημειωτέον η πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων αποτελεί βασική μέριμνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεν υπάρχει ιατρός ακτινολόγος παρά μόνο 2 τεχνικοί. Οι ιατροί του ΚΥ δεν έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και τα άκρως απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, απινιδωτές, καρδιογράφο, οξύμετρο και μόνιμη μονάδα παροχής οξυγόνου. Στο ΚΥ δεν υπηρετεί κανένας τραυματιοφορέας, οι οδηγοί ασθενοφόρου δεν επαρκούν για όλες τις βάρδιες ενώ και τα 2 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΚΥ είναι παλαιάς τεχνολογίας."

Στην συγκεκριμένη επιστολή γίνεται αναφορά και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγκιστρίου.

"Περιφερειακό Ιατρείο Αγκιστρίου: Καλύπτει τις ανάγκες του μικρού νησιού του Αγκιστρίου των 1.000 κατοίκων και των υπερδιπλάσιων επισκεπτών που προσφεύγουν σε αυτό για αποδράσεις από την καθημερινότητα. Το Ιατρείο του νησιού ήταν κλειστό για 4 μήνες και χρειάστηκε να υπάρξουν αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας για να στελεχωθεί ενόψει της θερινής περιόδου".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png