Ξεκίνησε ο καθαρισμός της "λίμνης" στην παραλία του Μαραθώνα.


Λίγο μετά τις επτά σήμερα το πρωί, ξεκίνησε ο καθαρισμός της λεγόμενης "λίμνης" ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη πλαζ στην παραλία του Μαραθώνα. Ο καθαρισμός της "λίμνης" γίνεται από τον τοπικό Σύλλογο του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή του Δήμου της Αίγινας που συμμετέχει και οικονομικά στην όλη προσπάθεια. Ο Σύλλογος του Μαραθώνα προσπαθεί κάθε χρόνο να διατηρεί την περιοχή της "λίμνης" καθαρή, καθώς ειδικά αυτή την περίοδο και μετά το τέλος των βροχών του χειμώνα, άμμος, φύκια και φερτά υλικά, φράζουν το σημείο της απορροής προς τη θάλασσα. Το αποτέλεσμα είναι τα νερά που έχουν συσσωρευτεί να βαλτώνουν και με την άνοδο της θερμοκρασίας να δημιουργούν μια εστία μόλυνσης για την περιοχή.

Σε αυτό βέβαια ευθύνονται και όσοι θεωρούν το σημείο μια εύκολη λύση για να πετάξουν ότι δεν τους χρειάζεται. Το ίδιο ισχύει και για τις καλαμιές τριγύρω που καταλήγουν να γίνονται ένας κρυφός σκουπιδότοπος με κάθε λογής αντικείμενα πεταγμένα ανάμεσα τους. Η ημέρα που επιλέχθηκε για να γίνει ο καθαρισμός είναι πολύ καλή, καθώς τα νερά βρίσκονται σε φάση πλημμυρίδας και με το άνοιγμα της εκβολής, θα αναζωογονηθεί το σημείο με καθαρό θαλασσινό νερό και με ένα πυθμένα απαλλαγμένο από το βούρκο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png