Χώροι διασκέδασης και κάπνισμα. Ο Κυριάκος Κλώνος μιλάει στο Aegina Portal.


Το κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στις παρέες του νησιού, είναι χωρίς αμφιβολία η αυριανή πρώτη της απαγόρευσης του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους. Ένα μέτρο που αν και θα εφαρμοστεί πανελλαδικά, περιοχές όπως η Αίγινα με την έντονη τουριστική κίνηση και τη νυχτερινή ζωή το καλοκαίρι, ίσως αποτελέσουν βαρόμετρο για τις τάσεις που θα επικρατήσουν. Η νυχτερινή διασκέδαση και ψυχαγωγία έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό και με τη συνήθεια του καπνίσματος. Στη νεολαία του νησιού οι απόψεις είναι πολλές. Κάποιες διαμορφώνονται σύμφωνα με τη διάθεση της στιγμής, κάποιες άλλες έχουν σαφή προσανατολισμό και δυνατή επιχειρηματολογία, ενώ ποτέ δεν λείπει το καλό χιούμορ. Όμως, το βέβαιο είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν για ποιους λόγους μπαίνει το θέμα της απαγόρευσης και οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι μια ευκαιρία ώστε το κάπνισμα να μετριαστεί ή να κοπεί.


Για το ζήτημα μιλήσαμε με τον κύριο Κυριάκο Κλώνο, επιχειρηματία, που για πολλά χρόνια έχει βιώσει το κάπνισμα μέσα σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, ουσιαστικά στον εργασιακό του χώρο και η άποψη του περιέχει τόσο την εμπειρία ενός επαγγελματία, όσο και τα βιώματα ενός νέου ανθρώπου που και ο ίδιος βγαίνει για να διασκεδάσει με τους φίλους του. Ο κύριος Κλώνος θεωρεί ότι σε αυτή την πρώτη περίοδο εφαρμογής, η απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα διασκέδασης θα δημιουργήσει προβλήματα. "Δεν μας εξυπηρετεί, θα μας κάνει λίγο κακό στην αρχή", αλλά όπως χαρακτηριστικά λέει σε βάθος χρόνου αυτή η απαγόρευση θα γίνει συνήθεια. Όσο αφορά για την ουσία της απαγόρευσης του καπνίσματος ο κύριος Κλώνος είναι απόλυτος. Τονίζει ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτεί στους κλειστούς δημόσιους χώρους και όχι απλά με τους σημερινούς όρους, αλλά να απαγορευτεί τελείως. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι μόνο με αυτό τον τρόπο ο καπνιστής δεν θα επιβαρύνει τον μη καπνιστή, που μέχρι σήμερα γίνεται παθητικός δέκτης της συμπεριφορά του. Φέρνει ως παράδειγμα σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες που το κάπνισμα απαγορεύεται τελείως, λέγοντας ότι το ίδιο είναι εφικτό να συμβεί κι εδώ.

Το βέβαιο είναι ότι η διασκέδαση μπορεί να υπάρξει και χωρίς τσιγάρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png