Ημερίδα για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το κατάστημα της Εurobank στην Αίγινα.


Με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του νησιού, το κατάστημα της Eurobank στην Αίγινα, πραγματοποίησε ημερίδα για το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Η ημερίδα έγινε στο ξενοδοχείο Ela Mesa στη Σουβάλα χθες το απόγευμα και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη του καταστήματος Eurobank της Αίγινας, αλλά και ειδικοί εισηγητές της τράπεζας, που φρόντισαν ώστε με την παρουσίαση τους να κάνουν κατανοητά όλα τα σημεία του επιχειρησιακού προγράμματος.


Την ημερίδα άνοιξε ο διευθυντής του καταστήματος Eurobank της Αίγινας κύριος Νάσος Γαβαλάς με μία σύντομη αναφορά στους στόχους της ημερίδας, ενώ ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από στελέχη της τράπεζας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων καθώς και η παροχή κινήτρων για την διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η επίτευξη των ανωτέρω προκύπτει από στοχευμένες δράσεις που αναμένεται να συμβάλουν: στην ανάπτυξη της καινοτομίας, στην περιβαλλοντική προστασία, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 - 2013 έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.05 δισ. και αφορά στην ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε αναλυτική παρουσίαση για το ποιες επενδύσεις καλύπτονται μέσω του προγράμματος, αλλά και ποιες επιχειρήσεις είναι επιλέξιμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Αίγινα ή επιχορήγηση είναι της τάξης του 65%, ενώ ο επιχορηγούμενες προϋπολογισμός είναι από 50.000 έως 300.000 ευρώ για τη "Μεταποίηση", από 30.000 έως 250.000 ευρώ για τον "Τουρισμό", από 20.000 έως 200.000 για το "Εμπόριο" και τις "Υπηρεσίες".

Μετά το τέλος της ημερίδας ο διευθυντής του καταστήματος της Eurobank στην Αίγινα κύριο Νάσος Γαβαλάς μίλησε στο Aegina Portal αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Η σημερινή εκδήλωση ήταν μία προσπάθεια της Eurobank να υποστηρίξει για άλλη μια φορά την Ελληνική οικονομία, στηρίζοντας ουσιαστικά την μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας" και συνέχισε τονίζοντας ότι "Η τράπεζα παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη στη σύνταξη των επενδυτικών προτάσεων".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png