"Νύχτα χωρίς Ατυχήματα". Ναι στη διασκέδαση, όχι στα ατυχήματα.

Ένα ιδιαίτερο event με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" πραγματοποιήθηκε σε δύο μεγάλα νυχτερινά καταστήματα της Αίγινας τη "Ρέμβη" και το Ellinikon Seaside. Ο σκοπός του event ήταν να ευαισθητοποιήσει του νεαρούς κυρίως οδηγούς να εντάξουν στις συνήθειες των νυχτερινών τους εξόδων "τον οδηγό της παρέας". Πρόκειται για το μέλος της παρέας, που κατά την νυχτερινή έξοδο δεν θα καταναλώσει καθόλου αλκοόλ, ώστε κατά την επιστροφή με το αυτοκίνητο να πάει με ασφάλεια στα σπίτια τους την υπόλοιπη παρέα. Η βραδιά και στα δύο καταστήματα εξελίχθηκε μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα, με διάθεση για δυνατό clubbing, αλλά και το μήνυμα "Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας".


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, ο "οδηγός της παρέας" φορούσε ένα ειδικό βραχιολάκι στο χέρι του. Έτσι όταν η παρέα αποχωρούσε από το nightclub μπορούσε να κάνει, με τη θέληση του πάντα, ένα φιλικό αλκοτέστ, ώστε να φανεί εάν τήρησε την υπόσχεση του και δεν κατανάλωσε αλκοόλ. Το μήνυμα είχε πολλούς επικοινωνιακούς τρόπους για να λειτουργήσει, αφού ανάμεσα σε δυνατή μουσική και διασκέδαση, ο "οδηγός της παρέας" γινόταν το πρόσωπο της βραδιάς και συμβολικά και ουσιαστικά.


Η βραδιά ξεκίνησε από τη "Ρέμβη" το καινούργιο cafe - bar στην παραλία της Αίγινας. Οι συνδιοργανωτές του event, Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του νησιού, υποδέχονταν τις παρέες που ξεκινούσαν την νυχτερινή τους έξοδο. Σε εκείνον που έπαιρνε το ρόλο του "οδηγού της παρέας" περνούσαν στο χέρι του ένα βραχιόλι που έγραφε "responsible young drivers". Κατά την έξοδο της παρέας εκείνος που είχε αποδεχθεί το ρόλο του οδηγού, έκανε ένα αλκοτέστ. Εάν είχε τηρήσει την υπόσχεση του και δεν είχε πιει έπαιρνε ένα συμβολικό δώρο. Εάν όμως το test έδειχνε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, τα μέλη της ομάδας πρότειναν στην παρέα άλλους τρόπους αντί της οδήγησης, όπως για παράδειγμα να πάρει ένα ταξί.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε και το Αστυνομικό Τμήμα της Αίγινας. Ως εκπρόσωπος του, παραβρέθηκε ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στη νεολαία του νησιού, από την ιδιότητα του και ως ποδοσφαιριστής του Σαρωνικού, ο Δημήτρης Μπιζιώτας, που με τη βοήθεια της συζύγου του Ιφιγένειας, μας έδειξε τη διαδικασία του αλκοτέστ. Το ίδιο σκηνικό και στο club Ellinikon Seaside που φιλοξένησε και αυτό την πρωτοβουλία. Συνολικά έγιναν 50 αλκοτέστ, ενώ η όλη διαδικασία κράτησε μέχρι τις πέντε το πρωί. Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση www.ioas.gr


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png