Αύξηση των τροχοφόρων στην Αίγινα. Επί ποδός η Δημοτική Αστυνομία.


Καθώς βρισκόμαστε αισίως στα μέσα της θερινής περιόδου η αύξηση των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Αίγινα είναι πλέον και ορατή και αισθητή. Ορατή γιατί το παρκάρισμα γίνεται πλέον στην περιφέρεια της παραλίας και εκτός των διαγραμμισμένων θέσεων parking και αισθητή γιατί η κυκλοφορία τους στο κέντρο γίνεται όλο και περισσότερο αγχωτική. Όπως είναι φυσικό οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, έχουν επιφορτιστεί με μεγαλύτερο έργο, καθώς ειδικά τις πρωινές ώρες, η είσοδος των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αίγινας είναι μαζική. Και ενώ πριν από ένα ή δύο μήνες η εφαρμογή των μέτρων στάθμευσης παρουσίαζε μία ειδυλλιακή εικόνα, εν μέσω θέρους η κατάσταση μοιάζει να αλλάζει.

Πολλοί από τους παραθεριστές που έχουν έρθει στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, φαίνεται ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τα νέα μέτρα στάθμευσης ή δεν γνωρίζουν καθόλου για αυτά. Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζεται μια διαφορετική εικόνα, αλλά και μία διαφορετική πραγματικότητα που δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία (ειδικά κάποιες ώρες τις ημέρας μπορεί να γίνει και επικίνδυνη).

Αντίμετρο για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται η Δημοτική Αστυνομία, η οποία με δύο ενεργούς υπαλλήλους και τρεις που πρόκειται να ενταχθούν πλήρως σύντομα, εφαρμόζει το "γράμμα του νόμου". Ωστόσο είναι φανερό ότι χρειάζεται επιπλέον ενημέρωση προς τους παραθεριστές οδηγούς, πολλοί από τους οποίους δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που πλέον ισχύουν στη στάθμευση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png