Το πρόβλημα των σπηλαιώσεων από την έκθεση της ΠΕΠΕΝ.


Ειδική αναφορά στο πρόβλημα των σπηλαιώσεων στα λιμάνια κάνει φέτος στην έκθεση της η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ). Στην συγκεκριμένη αναφορά γίνεται λόγος και για το λιμάνι της Αίγινας, ως ένα από τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού, που τα θεμέλια τους παρουσιάζουν προβλήματα. Η αιτία των σπηλαιώσεων, βρίσκεται στην καταπόνηση από τις προπέλες των πλοίων και στον κυματισμό, ειδικά σε λιμάνια όπως αυτό της Αίγινας που δεν προστατεύονται από κάποιο λιμενοβραχίονα. Σε αυτό προστίθεται και η επάρκεια των χώρων του λιμανιού, αλλά και λειτουργικών θεμάτων, καθώς τα μεγάλα πλοία της γραμμής πρέπει να πρυμνοδετούν και όχι να παγιοδετούν όπως παλαιότερα.

Οι προπέλες και ο κυματισμός προκαλούν προβλήματα στις θεμελιώσεις και σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι όταν κατασκευάζονταν λιμάνια όπως αυτό της Αίγινας οι συνθήκες και οι ανάγκες ήταν πολύ διαφορετικές και δεν μπορούσε να υπάρξει πρόβλεψη για τις σημερινές ανάγκες. Αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος των σπηλαιώσεων ο Νομάρχης Πειραιά κύριος Γιάννης Μίχας δήλωσε σε σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα "Έθνος": "Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο Ναυτιλίας εάν είχε την πολιτική βούληση θα μπορούσε να έχει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων και να γίνονται σταδιακά βελτιώσεις σε όλα τα λιμάνια. Όμως, ούτε πρόγραμμα υπάρχει ούτε διατίθενται κονδύλια. Εμείς ζητάμε εδώ και 6 χρόνια κονδύλια και δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ. Επειδή όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε τα λιμάνια μας με προβλήματα γι αυτό και κάναμε παρεμβάσεις και θα κάνουμε με δικούς μας πόρους".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png