Εξελίξεις στο ζήτημα του "Λατομείου Μπέση".


Εξελίξεις σε ένα ζήτημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη των κατοίκων του Μεσαγρού και δημιούργησε μια σειρά από αντιδράσεις, φαίνεται ότι σηματοδοτεί η πρόσφατη επίσκεψη δύο καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο "νταμάρι Μπέση" την Κυριακή που πέρασε. Οι δύο καθηγητές, προσκεκλημένοι του αντιδήμαρχου κυρίου Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος και τους συνόδεψε στην περιήγηση τους στο χώρο του πρώην λατομείου, κατέγραψαν την περιοχή και δημιούργησαν την τοπογραφική αποτύπωση της. Οι δύο πανεπιστημιακοί βρήκαν εξαιρετικό το χώρο και την ακουστική του και ήταν απόλυτα θετικοί στη δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου, ακριβώς όπως είχαν προτείνει οι κάτοικοι του Μεσαγρού.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο ο οποίος μας είπε σχετικά: "Μετά την τελευταία ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους του Μεσαγρού για το λατομείο Μπέση, υλοποιούμε την υπόσχεση μας, που αφορά τη δημιουργία μελέτης για την αποκατάσταση του χώρου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου. Οι δύο καθηγητές μας υποσχέθηκαν ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη σύντομα."

Οι δύο πανεπιστημιακοί και μία φοιτήτρια που τους συνόδευε, επισκέφθηκαν εκτός από το νταμάρι Μπέση, το Ναό της Αφαίας, την Αγία Μαρίνα και το Μεσαγρό, ώστε να έχουν μια ακριβέστερη άποψη της περιοχής.