Ξεκινά από την Τρίτη 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος. Προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Αίγινας.


Με την Πυροσβεστική Διάταξη 1/2018 της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής, όπως αυτή κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής ήδη από τις 30 Μαρτίου, γνωστοποιείται η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 για την Περιφέρεια Αττικής από 1-5-2018 έως 31-10-2018. Έτσι από την Τρίτη 1 Μαΐου τίθεται σε ισχύ και για τη Αίγινα όλοι οι κανόνες που αφορούν στη διαχείριση της κρίσιμης περιόδου και στην αποφυγή πυρκαγιών. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2018 οι κάτοικοι του νησιού και όσοι διαθέτουν παραθεριστικές κατοικίες, δεν θα μπορούν πια να κάψουν τα κλαδέματά τους, αφού αυτό απαγορεύεται. Πρόκειται για μία βασική οδηγία για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών. Επίσης, οι ιδιοκτήτες που οι κατοικίες τους βρίσκονται στην ύπαιθρο, θα πρέπει να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με περίμετρο δέκα μέτρων. Δεν θα πρέπει να πετιούνται τσιγάρα σε υπαίθριους χώρους. Απαγορεύεται η απόθεση κλαδεμάτων, αλλά και σκουπιδιών σε δασικές περιοχές. Επίσης υπάρχουν μία σειρά από ενέργειες που δεν πρέπει να γίνονται στην ύπαιθρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, μαγείρεμα με χρήση φωτιάς στο ύπαιθρο κτλ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png