Δηλώσεις Θεανώς Φωτίου, Θοδωρή Δρίτσα και Ελένης Σταματάκη για την εκδήλωση μνήμης στον Τούρλο.

Δηλώσεις για την εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στον Τούρλο, έκαναν μετά το τέλος της τελετής στο Aegina Portal η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α' Πειραιά και Νήσων Θοδωρής Δρίτσας και Ελένη Σταματάκη.

Θεανώ Φωτίου: "Είναι η πρώτη φορά για μένα που γιορτάζω έτσι την Πρωτομαγιά, τιμώντας του εκτελεσθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μάλιστα στην Αίγινα. Πραγματικά, για μένα όλη η εκδήλωση ήταν σοβαρή, ήταν ένας αναστοχασμός για το τι ακριβώς συνέβη. Nα μην ξεχνάμε από την μια, να διδασκόμαστε από την άλλη και να μην αφήσουμε ποτέ, ποτέ τον φασισμό να σηκώσει κεφάλι".

Θοδωρής Δρίτσας: "Για δεύτερη φορά φέτος, η θαυμαστή πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για να τιμηθούν οι εκτελεσμένοι στον Τούρλο κρατούμενοι στις φυλακές της Αίγινας και στη διάρκεια του '40-'44 και στη διάρκεια του '47-'49. Δικαιοσύνη, προκοπή, ειρήνη, οι προοπτικές, η δικαίωση των αγώνων γι΄ αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους στα υψηλότερα ιδανικά. Η συμμετοχή και της δημοτικής αρχής, του δημάρχου και πολλών άλλων εκπροσώπων της Αιγινήτικης κοινωνίας είναι πολύ ελπιδοφόρα και ανοίγει τον δρόμο να αγκαλιαστεί αυτή η πρωτοβουλία από όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της Αίγινας. Αξίζει τον κόπο στην προοπτική της ειρήνης, της προκοπής και της δικαίωσης των αγώνων του ελληνικού λαού".

Ελένη Σταματάκη: "Για εμάς η σημερινή μέρα δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα μνήμης και τιμής. Θυμόμαστε και τιμάμε τους αγωνιστές μας. Θυμόμαστε και τιμάμε τους αγωνιστές όλου του κόσμου, που αγωνίστηκαν για ίσα δικαιώματα και ίσες κατακτήσεις και με αυτή την έννοια βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον ιερό τόπο που εκτελέστηκαν παράνομα και ύπουλα οι 18 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Αυτούς τιμάμε σήμερα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png