Εστία φωτιάς στην περιοχή Σφεντούρι.


Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ήχησαν οι σειρήνες από τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, για κλήση από εστία φωτιάς. Μετά το περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με αποτελεσματικότητα εχθές το απόγευμα στην περιοχή "Πολλές Ελιές", σήμερα λίγο μετά τις 16:00 μ.μ. μία νέα εστία φωτιάς σήμανε συναγερμό στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας. Αυτή τη φορά η εστία εντοπίστηκε δίπλα σε πέτρινη, ακατοίκητη αγροικία (αλλά σε κατοικημένη περιοχή) σε πλαγιά της τοποθεσίας με ξερά χόρτα και μικρό ελαιώνα.


Η κινητοποίηση των ανδρών της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έφτασαν στο σημείο με δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα ακόμη μικρότερο πυροσβεστικό όχημα. Επίσης επιτόπου έφτασε επικουρικά και βυτιοφόρο του Δήμου. Χάρη στην γρήγορη αντιμετώπισή της η εστία δεν πήρε ανησυχητικές διαστάσεις, παρόλο που τα ξερά της περιοχής και το μελτέμι που έπνεε εκείνη την ώρα δημιουργούσε επικίνδυνες συνθήκες. Στο σημείο της εστίας της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο αντιδήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος.

Ατυχώς, η επιτυχημένη έκβαση αυτής της αποστολής, σηματοδοτήθηκε από την έναρξη μιας μεγάλης πυρκαγιάς στο ναυπηγείο της Planaco στην περιοχή της Καβουρόπερτας, που έκανε στάχτη δύο μεγάλα ξύλινα σκάφη και έθεσε σοβαρά σε κίνδυνο σημεία της γύρω περιοχής.