Φωτιά κάνει στάχτη δύο σκάφη στο ναυπηγείο Planaco.


Εφιαλτικές στιγμές έζησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το ναυπηγείο της Planaco κοντά στην περιοχή της "Καβουρόπετρας" όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξύλινο σκάφος που βρισκόταν στο ναυπηγείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Λόγω της φύσης των υλικών που καιγόντουσαν οι καπνοί από την πυρκαγιά, έγιναν ορατοί σχεδόν σε όλη την Αίγινα, ενώ το δυνατό μελτέμι που έπνεε εκείνη την ώρα, έκανε την φωτιά να επεκταθεί με ταχύτητα και σε ένα επίσης ξύλινο μεγάλο σκάφος που βρισκόταν ακριβώς δίπλα. Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κύριος Σουλιώτης, ειδοποιήθηκε για τη φωτιά ενώ βρισκόταν σε κατάσβεση εστίας στο Σφεντούρι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καθώς το Aegina Portal κάλυπτε και την εκεί κατάσβεση, ο καπνός από την πυρκαγιά στην Planaco ήταν ορατός από και από το Σφεντούρι. Τα οχήματα της πυροσβεστικής κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς την νέα εστία.


Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στο ναυπηγείο, έθεσε άμεσα σε κίνδυνο και σκάφη που βρίσκονταν κοντά στα δύο φλεγόμενα. Εργαζόμενοι στο ναυπηγείο κινήθηκαν με ταχύτητα απομακρύνοντας ένα μεγάλο σκάφος αναψυχής. Την ίδια στιγμή καπνοί εντοπίστηκαν σε ένα αλιευτικό που βρισκόταν επίσης για επισκευές στο ναυπηγείο. Η κινητοποίηση ήταν άμεση προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά και σε τρίτο σκάφος, κάτι που τελικά αποσοβήθηκε.


Και ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής να σβήσουν τη φωτιά στα δύο ξύλινα σκάφη ή να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα σκάφη, μία νέα εστία φωτιάς έκανε την εμφάνιση της μερικές δεκάδες μέτρα, σε κατοικημένη περιοχή πάνω από τη λεωφόρο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιοίκων κάποια από τα αποκαΐδια της φωτιάς, μεταφέρθηκαν με τον δυνατό αέρα δημιουργώντας αυτή τη νέα εστία φωτιάς σε κτήμα δίπλα σε κατοικίες. Άμεσα οι άνδρες της πυροσβεστικής κινήθηκαν προς το νέο σημείο, αυτή τη φορά βοηθούμενοι από τις ενισχύσεις που είχαν καταφτάσει με δύο νέα οχήματα. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έριχναν νερό στα δένδρα γύρω από τα σπίτια τους φοβούμενοι τη μεταφορά της φωτιάς από το δυνατό αέρα. Η νέα εστία με τις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστών τέθηκε γρήγορα σε έλεγχο και τελικά κατασβέστηκε.
Δεν είχαν όμως την ίδια τύχη και τα δύο ξύλινα, μεγάλα σκάφη που κάηκαν ολοσχερώς. Οι άνδρες του πυροσβεστικού σταθμού Αίγινας έριξαν τόνους νερό προκειμένου να αποτρέψουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή επέκταση της φωτιάς. Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όπως φαίνεται και στο πρώτο video που συνοδεύει το άρθρο από τα πρώτα λεπτά στην περιοχή βρέθηκε πυροσβεστικό αεροπλάνο, το οποίο όμως δεν έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, ρίψεις. Επί τόπου βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Κυψέλης κύριος Νίκος Μαρίνος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png