Μία γυναίκα περισυνέλεξε από την θάλασσα, ανοιχτά του Πειραιά, το οχηματαγωγό πλοίο "Άγιος Νεκτάριος" σε δρομολόγιο προς Αίγινα.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, μίλησε ο καπετάνιος του επιβατηγού / οχηματαγωγού πλοίου "Άγιος Νεκτάριος" κύριος Απόστολος Λαζαρίδης, καθώς στο απογευματινό δρομολόγιο του πλοίου από Πειραιά προς Αίγινα περισυνέλεξε μία γυναίκα ναυαγό, που εντοπίστηκε περίπου στη μέση της ράδας του Πειραιά, σε 200 μέτρα απόσταση από την πορεία του πλοίου, στις 16:55 το απόγευμα. Ο άνθρωπος που βρισκόταν στην θάλασσα σήκωνε ψηλά τα χέρια του για τον εντοπίσουν. Ο καπετάνιος παρατηρώντας με τα κιάλια διαπίστωσε ότι ήταν μία γυναίκα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καπετάνιο του Άγ. Νεκτάριος κ. Απόστολο Λαζαρίδη.







Άμεσα, ο καπετάνιος του πλοίου Απόστολος Λαζαρίδης, αφού ειδοποίησε τις αρχές και το θάλαμο επιχειρήσεων, με την βοήθεια του πληρώματός του κατάφερε με προσεκτικούς ελιγμούς και κινήσεις να την προσεγγίσει και να της πετάξουν σωσίβιο με σκοινί. Τραβώντας το σκοινί την έφεραν προς τον μικρό, τον δεξί καταπέλτη και την ανέβασαν στο πλοίο. Ευτυχώς οι συνθήκες ήταν καλές, με ελαφρύ νότιο άνεμο στα τρία μποφόρ.

"Πρέπει να βοηθήσεις, να την αρπάξεις, για να σώσεις την ψυχή", λέει ο καπετάνιος Απόστολος Λαζαρίδης, "να κάνεις τα πάντα, ότι περνάει από το μυαλό σου για να σωθεί αυτός ο άνθρωπος". Ο καπετάνιος του πλοίου "Άγιος Νεκτάριος" έχει αντιμετωπίσει άλλα τρία παρόμοια περιστατικά με το πλοίο του. Δεν φοβήθηκε ούτε για μια στιγμή και αισθάνθηκε ανακούφιση όταν η γυναίκα έπιασε και κρατήθηκε από το σωσίβιο που της πέταξε το πλήρωμα.

"Ηρέμησε, θα σε σώσουμε", φώναξε ο καπετάνιος στην γυναίκα, η οποία όπως ήταν λογικό βρισκόταν σε σοκ.

Στο σημείο του συμβάντος βρισκόταν κοντά μία λάντζα, στην οποία την επιβίβασαν στην συνέχεια, ώστε να μεταφερθεί στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτή η λύση προκρίθηκε σε συνεννόηση με τις αρχές, καθώς με αυτόν τον τρόπο η μεταφορά της γυναίκας σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα θα ήταν ταχύτερη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png