Εξαιρετικά επικίνδυνες, χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, από τα ακάλυπτα φρεάτια και μικρο-φρεάτια για το έργο του ΟΤΕ. [upd]


Ως εξαιρετικά επικίνδυνες χαρακτηρίζονται από τους κατοίκους της Αίγινας οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τα ακάλυπτα φρεάτια, που "καραδοκούν" σε δρόμους με μεγάλη κυκλοφορία, τόσο πεζών, όσο και οχημάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού. Στην περιοχή της Κυψέλης, πάνω στο κεντρικό δρόμο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κύριος Κώστας Λορέντζος αναφέρει ότι το φρεάτιο βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο του δρόμου και παραμένει ακάλυπτο για περίπου είκοσι ημέρες. Δίπλα ακριβώς υπάρχουν μαντέμια, όμως παραμένει ασκέπαστο. Οι γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους που περνούν με τα μηχανάκια και κάνουν έκκληση να βρεθεί λύση.

Σε άλλη περιοχή της Κυψέλης, επίσης πάνω στον κεντρικό δρόμο, η κατάσταση που επικρατεί είναι παρόμοια, με τις τάφρους να παραμένουν ασκεπείς και επικίνδυνα υλικά όπως σίδερα να βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα.
 
Στον ίδιο δρόμο, σε ένα σημείο με μεγάλη επικινδυνότητα, όπου έχουν συμβεί ατυχήματα στο παρελθόν, η μικρο-τάφρος παραμένει ακάλυπτη με των σωλήνα να εξέχει στο δρόμο.
 
Την ώρα του ρεπορτάζ, σε δρόμο στο Λιβάδι, μία γυναίκα μας πλησιάζει και δείχνοντάς μας το μικρό φρεάτιο που παραμένει ασκέπαστο για πολλές μέρες, εξηγεί ότι είναι αφορμή για ατυχήματα που έχουν γίνει. 
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, θα πρέπει άμεσα να εξετάσουν τις διατάξεις που παραβιάζονται και ενδεχομένως να επανεξετάσουν την αδειοδότηση για τη διέλευση, απαιτώντας, παράλληλα, τη άμεση αποκατάσταση των δρόμων και ίσως επανεξετάζοντας την υλοποίηση του έργου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών, αναφέρουν κάτοικοι του νησιού που συνομίλησαν μαζί μας κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ.

11:57:51[upd] Σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, υπήρξε η ενημέρωση ότι από την εταιρία που εκτελεί το έργο, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι από αύριο θα κλείσουν οι τάφροι που έχουν δημιουργηθεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png