Ο κ. Δημήτρης Μούρτζης κατηγόρησε όσους διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη νερού, λέγοντας ότι κάνουν κακό στην τοπική οικονομία.

"Δεν ζείτε σε καμία άλλη πόλη, όταν εσείς οι ίδιοι, βεβιασμένα και χωρίς καμία παρότρυνση βγαίνετε και καταγγέλλετε: "έλλειψη νερού" λες και ζείτε, ρε παιδιά ξέρετε που ζούμε; στη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου, δεν είναι νησί η Αίγινα, δεν δικαιούται η Αίγινα να έχει ένα λεπτό χωρίς νερό. Πρέπει δηλαδή να βάλλουμε όλοι εναντίον του δήμου, του δημάρχου γιατί έμεινε η Αίγινα χωρίς νερό για πρώτη φορά. Τριάντα χρόνια υπηρετώ την Αίγινα", είπε ο κύριος Μούρτζης σημειώνοντας ότι: "Αυτός ο αγώνας να μηδενίζουμε και να καταγγέλλουμε εις βάρος της οικονομίας του νησιού. Στις τάδε περιοχές δεν έχει νερό". Αυτά είπε κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ανάμεσα σε άλλα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις διακοπές του νερού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.







Στο ίδιο σημείο της ομιλίας του απαξίωσε τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ για το Aegina Portal είπε ότι δημοσιεύει "κάποια πράγματα", προφανώς ξεχνώντας ότι κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης, τριπλής κρίσης, των προβλημάτων στην υδροδότηση, ο ίδιος και οι συνεργάτες του φιλοξενήθηκαν από το ραδιόφωνο του Aegina Portal και η ενημέρωση ήταν συνεχής μέσα από ρεπορτάζ. O υδρομεταφορέας παρέθεσε, επίσης, την άποψή του στο ραδιόφωνο, ενώ υπήρχαν παραπομπές σε έγγραφα και παλαιότερα ρεπορτάζ καθώς το θέμα δεν ήρθε στην επικαιρότητα "ως κεραυνός εν αιθρία".
 
Τα προβλήματα με το νερό έπληξαν ή θα μπορούσαν να πλήξουν την επιχειρηματικότητα και την εικόνα της Αίγινας, όχι η ενημέρωση. Η ενημέρωση είναι κατοχυρωμένη και προστατεύεται από το Σύνταγμα, ανεξάρτητα από το αν ικανοποιεί ή όχι τις διοικήσεις των Δήμων. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μαθαίνουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει, γιατί ενώ πληρώνουν δεν έχουν νερό και όχι να λοιδορούνται. Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε να κατανοούν πολύπλοκους νόμους και διαδικασίες, ούτε να επωμίζονται ή να μοιράζονται το βάρος της διοίκησης και των επιλογών της.
 
Η απαξίωση για ένα Τοπικό Μέσο Ενημέρωσης που κάνει ευσυνείδητα την δουλειά του δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι θέμα. Η απαξίωση είναι μέρος της ρουτίνας, της καθημερινότητάς του.

Την τοποθέτηση και τις σχετικές δηλώσεις μπορείτε να την δείτε στο πρώτο video της συνεδρίασης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png