Παρέμβαση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Δημήτρη Καραγιάννη για τα κλαδέματα στο κτήμα Γκίκα.


Παρέμβαση για τον όγκο των κλαδεμάτων που έχει τοποθετηθεί στο κτήμα Γκίκα, στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ότι: "Μετά από παράπονα πολιτών, γειτόνων στο κτήμα του Γκίκα που με κάλεσαν να πάω εκεί πέρα, πήγα και είδα ένα όγκο από κλαδέματα και μίλησα αμέσως με τον επόπτη καθαριότητας. Τον ρώτησα τι γίνεται εκεί και μου είπε ότι έχουν ειδοποιήσει τους πολίτες γύρω - γύρω (ενώ οι πολίτες ήρθαν σε εμένα και κάνανε παράπονα) και τους ενημέρωσε και τους είπε ότι θα αποθέσουν τα κλαδέματα για κάποιο χρονικό διάστημα και ότι θα έρθει αυτοκίνητο του ΕΔΣΝΑ την Δευτέρα να τα πάρει".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη, πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας.





Ο κύριος Καραγγιάνης εξηγεί ότι όταν ρώτησε των επόπτη καθαριότητας ποιον έχει ειδοποιήσει γι' αυτό του είπε ότι: "Έχω ειδοποιήσει την διοίκηση" και συμπλήρωσε ότι: "Μάλλον ως πρόεδρος κοινότητας που λαμβάνω όλα αυτά τα παράπονα από τους πολίτες, τους προέδρους γενικά πρέπει να μας βάζουν εκτός διοικήσεως. Δεν πρέπει να είμαστε εμείς μέσα στη διοίκηση. Πρέπει να είμαστε για τα παράπονα του κόσμου. Μάλλον δεν είμαστε μες στη διοίκηση, γιατί όταν τον ρώτησα μου είπε ότι έχω ειδοποιήσει την διοίκηση. Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας δεν είναι, μάλλον, μέσα στη διοίκηση για να μην ενημερώνεται για αυτά τα θέματα, τα οποία είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνα για μία φωτιά".

Να σημειώσουμε ότι το Aegina Portal είχε απευθύνει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό στις 16 Ιουνίου, ο οποίος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, είπε ότι είχε τότε είχε απομακρυνθεί ο μισός όγκος των κλαδεμάτων και ότι θα δώσει εντολή για αντιπυρική ζώνη. Το Aegina Portal επαναφέρει το θέμα με ρεπορτάζ στις 18 Ιουλίου, καθώς ο όγκος των κλαδεμάτων φαινόταν ότι παραμένει δημιουργώντας κίνδυνο για φωτιά. Στον ίδιο χώρο παραμένουν και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, για τα οποία το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση να μισθωθεί άλλος χώρος και να μεταφερθούν εκεί. Αυτή η απόφαση δεν έχει εκτελεστεί παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερο από 2 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στις 31 Ιουλίου και ενώ είχαν μεσολαβήσει τα τραγικά γεγονότα της Ανατολικής Αττικής, κανένας από τους δημοτικούς συμβούλους, οποιαδήποτε παράταξης δεν σχολίασε, έστω, αυτό το ζήτημα, αλλά και την απόθεση κλαδεμάτων στο πρώην parking του Μεσαγρού, που επίσης εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους καθώς βρίσκεται μέσα σε δασική έκταση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας στο κτήμα Γκίκα τοποθετήθηκαν ακόμη περισσότερα κλαδέματα, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Aegina Portal ο κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, πρόκειται για ένα γεγονός που από τη μία θορύβησε τους περιοίκους, ενώ από την άλλη είναι μία απόφαση γνωστή στη διοίκηση του Δήμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png