Έργα στο λιμάνι της Σουβάλας.


Έργα πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο λιμάνι της Σουβάλας και πιο συγκεκριμένα στην προβλήτα που δένουν κατά καιρούς τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία. Τα έργα αφορούν τη συντήρηση της προβλήτας με την προσθήκη οπλισμένου σκυροδέματος, που θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα σκάφη να δένουν με ασφάλεια στο συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα σήμερα θα καταπλεύσει μέχρι το λιμάνι της Σουβάλας ειδικό σκάφος το οποίο θα κάνει εργασίες εκβάθυνσης, καθώς όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τοπικά δρομολόγια, ο πυθμένας χαρακτηρίζεται από το μικρό του βάθος.

Οι εργασίες δεν δημιουργούν προβλήματα στην επιβατική κίνηση, καθώς το πλοίο που εκτελεί τα τοπικά δρομολόγια, "δένει" στο λιμενοβραχίονα στην είσοδο του λιμανιού. Κατά τα άλλα η περιοχή της Σουβάλας με τις πανέμορφες παραλίες ζει τις γνώριμες καλοκαιρινές της στιγμές, με τους πολλούς παραθεριστές που την επισκέπτονται για χρόνια να απολαμβάνουν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς μπροστά από το λιμάνι, λειτουργεί μεγάλο υπαίθριο parking, το οποίο είναι δωρεάν για όλους τους κατοίκους και τους παραθεριστές της περιοχής. Για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη Σουβάλα για πρώτη φορά, μπορούν να βρουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της www.souvala.gr

update 13/08: Σε επικοινωνία που είχε με το Aegina Portal ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Σουβάλας κύριος Θράσος Κωτσάνης, θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς το Δήμο της Αίγινας, για την άμεση ανταπόκριση του σε αίτημα της Επαγγελματικής Ένωσης, που αφορούσε την τοποθέτηση άμμου σε δύο πλαζ της περιοχής.