Ο δήμος της Αίγινας τίμησε τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.


Με μία εντυπωσιακή, από πλευράς προσέλευσης κόσμου, εκδήλωση χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βραδιά για τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Η εκδήλωση είχε τον εύγλωττο τίτλο: "Ο Καζαντζάκης της Αίγινας μέσα από το βλέμμα του Σμαραγδή" και ξεχώρισε από την γεμάτη μηνύματα ομιλία του μεγάλου σκηνοθέτη. Μια βραδιά με λιτά χαρακτηριστικά, απέριττη, επικεντρωμένη στην ουσία.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της ΚΕΔΑ το μέλος του Δ.Σ.  η αντιπρόεδρος Ο.Ε. της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας κυρία Μαίρη Κουκούλη, χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, ενώ τον Γιάννη Σπαραγδή προλόγισε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις του Γιάννη Σμαραγδή και της εκδότριας Νίκης Σταύρου, με ένα παραδοσιακό αιγινήτικο κανάτι και μία τιμητική πλακέτα. Βραβεύσεις έκαναν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Μούρτζης και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Θανάσης Λορέτζος.

Απούσα της βραδιά η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, που ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα. Δυστυχώς λόγω ενός ζητήματος υγείας δεν κατάφερε να παραβρεθεί, ενώ για τον ίδιο λόγο αναβάλλεται και η σημερινή εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο "H τέλεια εξαφάνιση" Dilemma live σε ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ.

Η εκδήλωση ήταν μέρος του προγράμματος των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png