Αυξημένη κίνηση και εκνευρισμός σε όλους τους δρόμους του κέντρου.


Εκνευρισμό δημιουργεί σε κατοίκους και παραθεριστές του νησιού η ιδιαίτερα μεγάλη και όπως φαίνεται χωρίς κανόνες, κίνηση και στάθμευση των οχημάτων σε όλους τους δρόμους του εμπορικού κέντρου, αλλά και στα κύρια σημεία εισόδου και εξόδου από αυτά. Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά χθες, αυτό το ζήτημα έλαβε μεγάλες διαστάσεις και καθώς η επισκεψημότητα στο νησί την τελευταία εβδομάδα έχει κορυφωθεί γιγαντώνεται και το πρόβλημα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, η κυκλοφορία των πεζών γίνεται με τεράστια δυσκολία και κάποιες φορές με επικινδυνότητα, τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με βραδύτητα. Το ίδιο σκηνικό στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων συνεχίστηκε και σήμερα. Η μαζικότητα στην κυκλοφορία, η έλλειψη τροχονόμευσης και οι συνθήκες που επικρατούν, όπως η ζέστη, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις.

 
Οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν σύνεση, καθώς οι δρόμοι της Αίγινας αυτήν την περίοδο πρέπει να εξυπηρετήσουν ένα όγκο οχημάτων πολλαπλάσιο από το κανονικό και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν κανόνες που να διαχειρίζονται αυτή την πραγματικότητα.

Επίσης, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι οδηγοί στις περιοχές που κεντρικοί δρόμοι διέρχονται από παραλίες με μεγάλη επισκεψημότητα όπως ο Μαραθώνας, αλλά και σε γνωστές, για τα προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη στάθμευση, περιοχές όπως η αρχή της Καποδιστρίου, το τμήμα μπροστά από το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, η διασταύρωση της οδού Καποδιστρίου με την Φανερωμένης, η περιοχή της "Παναγίτσας", στο παραλιακό μέτωπο, κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, στο δρόμο μπροστά από την έξοδο οχημάτων του λιμανιού, σημεία που πεζοί κινούντα με δυσκολία τις ώρες αιχμής όπως η Σπύρου Ρόδη και η Αφαίας και σε πολλά ακόμη σημεία του κέντρου τις ώρες αιχμής και λίγο μετά το κλείσιμο του παραλιακού δρόμου τις βραδυνές ώρες (ειδικά για τους οδηγούς που δεν έχουν εμπειρία στους δρόμους του κέντρου).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png