"Έσβησαν" τα Light Cubes ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.


Μας κράτησαν συντροφιά για εικοσιοκτώ νύχτες και έδωσαν στο λιμάνι της Αίγινας μια σπάνια ατμόσφαιρα δημιουργημένη μέσα από την καλλιτεχνική αναζήτηση μεγάλων φωτογράφων της μόδας. Χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού, περιηγήθηκαν ανάμεσα στους φωτεινούς κύβους, ταξίδεψαν στον κόσμο της φωτογραφίας, φωτογραφήθηκαν μαζί τους, μίλησαν για τους δημιουργούς της. Χωρίς αμφιβολία αυτή η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας ήταν εκτός των άλλων ένα καλό ξεκίνημα για όσα μπορούν να ακολουθήσουν στο μέλλον. Χθες βράδυ ήταν η τελευταία φορά που τους είδαμε φωτισμένους, καθώς σήμερα το πρωί ξεκίνησε η αποσυναρμολόγηση τους και αυτή τη στιγμή η προβλήτα του Αγίου Νικολάου αποδόθηκε και πάλι όπως ήταν πριν την έκθεση.

Από αυτή την έκθεση μάθαμε ότι όταν η τέχνη βγαίνει στο δρόμο και το κάνει με ολοκληρωμένο τρόπο, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, ακόμη και όταν διαφωνούν με αυτή ή αντίθετα επιλέγουν να την κάνουν κομμάτι της ζωή τους. Είναι πολύ πιθανών να δούμε σύντομα τα Light Cubes να φωτίζουν μία πολύ κεντρική πλατεία της χώρας μας (μάλλον την πιο κεντρική) καθώς το θέμα και το στήσιμο της φωτογραφικής έκθεσης κέντρισαν το ενδιαφέρον καλλιτεχνικών κύκλων εκτός Αίγινας. Ανεξάρτητα από το πως θα διαγραφεί το άμεσο μέλλον των Light Cubes, η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης ήδη σχεδιάζει τις δράσεις της για το επόμενο καλοκαίρι, ευελπιστώντας ότι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png