Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων μας καλεί να ανακαλύψουμε τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας!


Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται μια τόσο ενδιαφέρουσα δράση και αφορά τις ενάλιες αρχαιότητες του νησιού. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων προσκαλεί τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας να φορέσουν την μάσκα τους και να ανακαλύψουν τον "μαγικό" υποβρύχιο κόσμο των αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων της Αίγινας. Η ιδέα και μόνο εξάπτει την φαντασία! Η δράση αυτή, για την οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα της, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το τελευταίο Παρ/Σαββατοκύριακο του μήνα, δηλαδή 28-30 Σεπτεμβρίου. Για το τριήμερο αυτό των εκδηλώσεων, είχε ενημερώσει το Σώμα κατά την απολογιστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης.

Αυτό το διάστημα και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, γίνονται εργασίες αποτύπωσης και προεργασίας γι' αυτή τη δράση, από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος ενάλιας αρχαιολογίας πανεπιστημίου της Γαλλίας. Η υπεύθυνη της Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για την Αίγινα, αρχαιολόγος κυρία Δέσποινα Κουτσούμπα, μίλησε στο Aegina Portal γι' αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που σαφώς δημιουργεί νέα δεδομένα και μία ενδιαφέρουσα, πραγματικά ελκυστική οπτική. Στην πράξη, θα γίνουν υποβρύχιες ξεναγήσεις στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για όλους, καθώς και παρουσιάσεις για τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς δύτης για να παρακολουθήσει αυτές τις ξεναγήσεις, μόνο μάσκα και βατραχοπέδιλα.

Την όλη προσπάθεια υποστηρίζει τεχνοοικονομικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας.

Τις ίδιες ημέρες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά θα πραγματοποιήσει παρουσίαση για την πόλη της Αίγινας. Το πρόγραμμα γι' αυτές τις εκδηλώσεις θα ανακοινωθεί σύντομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png