Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του δήμου για τα καιρικά φαινόμενα. Ο κύριος Παναγιώτης Μαρμανινός για την προετοιμασία που έχει γίνει.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το απόγευμα ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, υπεύθυνος για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας. Ο κύριος Μαρμαρινός ανέφερε ότι τα προβλήματα από τους έντονους ανέμους περιορίστηκαν σε πτώσεις δέντρων μία στη βόρεια πλευρά του νησιού και μία άλλη στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, συμβάντα που όμως δεν τα χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαρμαρινό.






Επίσης, έχει ζητήσει να γίνει εξωτερικός καθαρισμός των φρεατίων όπου αυτό χρειάζεται, παράλληλα υπενθύμισε ότι από τον Ιούνιο ότι με έγγραφό του στην Περιφέρεια είχαν γίνει καθαρισμοί 7-8 ρεμάτων του νησιού. Μεγάλη προσοχή δίνεται από την πολιτική προστασία το 48ωρο του Σαββατοκύριακου, για το οποίο τα στοιχεία του καιρού δείχνουν να εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ως προς την ένταση και την διάρκεια τουλάχιστον.

Παράλληλα, τα μηχανήματα έργου και οι χειριστές των μηχανημάτων του μητρώου που έχουν δηλώσει παρουσία στην Πολιτική Προστασία του δήμου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αναφορικά με τον τυφώνα "Ζορμπά", είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει προβλέψεις που αφορούν την Αίγινα.

Τέλος ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να επισκεφθούν τον σύνδεσμο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν στις περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εξέδωσε νέο ενημερωτικό έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα
καιρικά φαινόμενα κ.ά. Μπορείτε να βρείτε το ενημερωτικό έντυπο σε αυτόν τον σύνδεσμο


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png