Δύο περιστατικά σημειωθήκαν το προηγούμενο 24ωρο, ένα στο λιμάνι της Αίγινας και ένα στο λιμάνι της Πέρδικας.



Δύο περιστατικά σημειωθήκαν το προηγούμενο 24ωρο στο λιμάνι της Αίγινας και της Πέρδικας. Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για ημιβύθιση του Ε/Ρ σκάφους “ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”Λ.Α. 3331, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στον λιμένα Αίγινας. Από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση ή υλικές ζημιές στα παρακείμενα ελλιμενισμένα σκάφη, ενώ το “ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ” ανελκύθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Επίσης χθες βράδυ η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ενημερώθηκε για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Π-Τ/Ρ “ΘΕΤΙΣ” Ν.Π. 7158, το οποίο βρισκόταν εντός του λιμένα Πέρδικας, με δέκα αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή του ανωτέρω λιμένα, ενώ οι επιβαίνοντες του είχαν αποβιβασθεί με ασφάλεια στην προβλήτα της Πέρδικας.


Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος πρόκειται να αποκολληθεί και να ρυμουλκηθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΘΕΤΙΣ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png